Sábado, 19 de Junio de 2021

Otras localidades

Medio ambiente

Les Illes es preparen per si més tortugues venen a nidificar

L'any passat un exemplar va criar a la platja de Punta Prima

Les tortugues poden venir a nidificar aquests dies a les nostres platges.

Les tortugues poden venir a nidificar aquests dies a les nostres platges. / CAIB.

Les Illes es preparen per a la possible arribada de tortugues marines a les nostres costes per nidificar, com ha passat els dos darrers anys. El projecte anomenat ‘Anida’ té per objectiu donar a conèixer aquest fenomen perquè la gent el pugui identificar i preparar els tècnics per respondre-hi de manera adequada.

Des de Medi Ambient i la Fundació Palma Aquàrium es publicaran campanyes per tal de reconèixer el rastre que deixen les tortugues després de fresar, així com informar de la forma correcta d’actuar en aquests casos. El més important és tenir clar que, en cas de trobar una tortuga marina, cal telefonar a l’112 de manera immediata i no molestar l’animal. Els tècnics recorden la prohibició de tocar-la, fer-li fotos amb flaix, enlluernar-la, fer moviments bruscos o renous, i evitar en tot moment que ens vegi i s’hi atraquin els cans, ja que es pot espantar i tornar a la mar sense realitzar la posta d’ous. Si trobem un rastre a l’arena, hem d’evitar trepitjar-lo. En cas de trobar cries, es demana telefonar primer l’112 i, si és possible, evitar que les tortugues arribin a la mar, recollint-les i mantenint-les humides a ombra.

La tortuga comuna és la més abundant al litoral mediterrani. Tot i que s’alimenta al voltant de l’arxipèlag balear, generalment no hi nidifica. Tot i això, en els darrers anys s’han produït diferents episodis de nidificació, segurament causats per l’augment de la temperatura global. Es preveu que de cada vegada les nidificacions de tortuga marina siguin més freqüents a les costes balears. L’any passat es va detectar l’arribada d’una a la platja de Punta Prima.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?