Sociedad

El Conseller Elena ratifica Ferrer com a director general de Mossos

Va ocupar el càrrec l'octubre del 2019 quan l'anterior responsable de la policia va marxar a les portes de la sentència del procés

Pere Ferrer, director general dels Mossos d'EsquadraACN

Barcelona

Pere Ferrer Sastre seguirà sent el director general dels Mossos en el nou govern segons ha pogut confirmar SER Catalunya. El Conseller Elena l'ha ratificat en un càrrec que va ocupar l'octubre del 2019 després de la dimissió per sorpresa de l'anterior responsable de la policia, Andreu Martínez, a les portes del segon aniversari de l'1 d'octubre i davant d'una imminent sentència del procés, que es va fer pública el 14 d'octubre i que va suposar els aldarulls més greus que s'han viscut mai als carrers de Barcelona en democràcia.

Pere Ferrer, que té 38 anys, ja va ser ratificat també per l'anterior Conseller Sàmper i ara el nou titular del departament, en mans d'ERC, també li fa un vot de confiança i el manté en el càrrec de director general de la Policia. Ferrer porta 6 anys a la conselleria ja que des del 2015 i fins el 2019 va ser cap de gabinet de fins a tres consellers convergents: Jané, Forn i Buch. Va ser la marxa sobtada de l'anterior director general dels Mossos, Andreu Martínez, que li va suposar el salt a un càrrec amb molta pressió política. Amb tot, Ferrer ha tingut un perfil discret, sobretot tècnic i amb poc poder, internament.

Fonts consultades per SER Catalunya expliquen que ERC ha tingut dificultats per buscar relleus dins la conselleria, fins i tot, a l'hora de trobar un director de comunicació, un càrrec que de moment ocupa de forma provisional Oriol Duran.

Per altra banda, Interior manté Marc Costa com a director general dels Agents Rurals, un cos que estarà sota el paraigües de la conselleria després de deixar la d'Agricultura. El seu paper serà el d'integrar aquests agents en l'estructura d'un departament que té dos grans àrees amb Mossos i Bombers. També ha d'enllestir els projectes pendents del Pla Estratègic que els Rurals van aprovar el 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00