Deportes

Més 'Barçagate': I3Ventures reclama 200.000 euros i el Barça podria haver comès un possible frau fiscal

Al 'Què t'hi Jugues!' descobrim tots els detalls sobre les declaracions d'Òscar Grau i Gómez Ponti en el judici pel cas 'Barçagate'.

Nous detalls del Barça Gate: les declaracions de Grau i Ponti, el preu de l'auditoria i un possible frau fiscal

Nous detalls del Barça Gate: les declaracions de Grau i Ponti, el preu de l'auditoria i un possible frau fiscal

20:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1623162724571/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Óscar Grau (ex-CEO) i Román Gómez Ponti (exresponsable dels serveis jurídics), van declarar davant de la jutge del jutjat d'instrucció número 13 que porta el cas 'Barçagate', cas destapat per la Cadena SER el febrer del passat 2020. Tots dos ho han fet en qualitat d'imputats i tots dos van apuntar a Josep Maria Bartomeu com a principal i únic responsable de la contractació dels serveis de monitoratge a les xarxes socials que va recaure en mans de la companyia I3Ventures.

Avui al 'Què t'hi Jugues!' Sique Rodríguez ha aportat alguns detalls sobre les declaracions de Grau i Ponti i, tanmateix, també hem pogut escoltar l'interessant testimoni de l'advocat Felipe Izquierdo, qui representa la defensa dels interessos de Cor Blaugrana, presents com a acusació en aquest judici. Durant aquest espai de programa també hem conegut més puntes del judici amb els companys periodistes Sergi Escudero (La Llotja i EFE), Toni Muñoz (La Vanguardia) i Jesús Albalat (El Periódico).

El cost de l'auditoria i l'origen de la contractació dels serveis

Durant l'interrogatori, Gómez Ponti va explicar que el Barça va desemborsar 600.000 euros per l'auditoria encarregada a PwC. Una informació que ha corroborat l'advocat Felipe Izquierdo, present al judici.

Izquierdo també ha apuntat que per a Ponti el departament de Compliance del club era "desastrós", així doncs, guerra oberta també amb Noèlia Romero (ex Compliance FCB).

A més, també explica que Grau i Ponti situen l'origen de la contractació dels serveis de monitoratge al voltant de l'1 d'octubre, va ser llavors quan Bartomeu va començar a rebre més amenaces i atacs a les xarxes socials. Matisa Sique Rodríguez afegint que les converses amb i3Ventures ja van començar al setembre i que les ordres d'inici de monitoreig ja sí que van ser posteriorment a la data abans esmentada.

Deuen 200 mil euros a i3Ventures i Carlos Ibáñez podria ser clau...

Sique Rodríguez ha explicat que Òscar Grau ha reconegut que i3Ventures està reclamant 200mil euros que el Barça encara no li hauria pagat. Un fet que ha generat molt malestar en la figura de Carlos Ibañez, empresari responsable del grup Nicestream. En aquest sentit, i segons apunta Jesús Albalat: "Serà important la declaració de Carlos Ibáñez", ja que "està molt enfadat pels 200mil euros que no li han pagat i perquè el seu prestigi empresarial està per terra". Afegeix Albalat que "Si Ibáñez tira de la manta no només pot complicar a Bartomeu...".

Carlos Ibáñez no declararà fins el dia 20 de juliol.

En relació a i3Ventures, apunta Sique Rodríguez que Gómez Ponti explica que va ser ell qui va aconsellar rescindir els contractes amb i3Ventures per dany reputacional. Bartomeu i Grau ho van veure bé.


Possible frau fiscal del Barça

"Moltes factures pagades al grup Nicetream eren sense IVA...", ha explicat Sique Rodríguez. Un fet que bé podria ser imputat com a frau fiscal i que s'està estudiant dins aquesta investigació. Apunta Toni Muñoz (La Vanguardia) que "si els serveis es feien des de fora no s'havia de pagar IVA", però afegeix que "un treballador de i3Ventures va reconèixer que els serveis s'estaven fent a Barcelona". Si això es demostrés, podrien imputar al Barça per un suposat delicte de frau fiscal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00