La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Estem a temps?

Vicent Martí, premi d'agricultura ecològica de 2006, afirma que no. Que hi ha massa interessos creats i que l'agricultura corre risc de deixar de ser sostenible en breu

La llavor (12-06-2021)

La llavor (12-06-2021)

30:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1623477903203/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

"La Pell en la Terra" és el títol d'un curt documental que protagonitza Martí i que dirigeix Guille Porcar. Els dos han passat per La Llavor per a fer un pas més en la sèrie de programes que estem dedicant als objectius de desenvolupament sostenible. De com ens estem preparant tecnològicament ja ens va parlar en el seu moment AINIA, de la nostra molt necessària aportació personal ja parlàrem amb els nutricionistes. Un agricultor convençut que la terra és una forma de vida i no d'esclavitud tanca el cercle.

Porcar, que conta la seua història, va voler reflectir la fascinació que li genera el treball diari en el camp. Un treball dels més antics sotmés ara a un món globalitzat i capritxós que l'està tornant absolutament insostenible. La cerca del benefici generant en el consumidor necessitats falses està portant a eixa situació que Martí critica durament i li fa ser molt pessimista. Massa interessos creats i massa falses necessitats que cobrir ho posen molt difícil.

El director del curt, no obstant això, creu que hi ha raons per a l'optimisme. Que molt poc a poc la societat es va conscienciant i eixe treball de comptagotes pot acabar donant resultats i trencant els actuals esquemes basats en convertir l'agricultor en esclau al servei d'una societat capritxosa. La conscienciació pot portar-nos a la responsabilitat, i la responsabilitat a l'hora de comprar i consumir pot canviar les coses.

"La Pell en la Terra" és, a més, un projecte de micromecenatge per a posar en valor el sector agroecològic valencià i per a lluitar contra projectes en sentit contrari, com l'ampliació nord del port, projectes que pretenen mantindre i incidir en eixe model insostenible.

Premi Amic de la Gastronomia

El passat mes de novembre es van concedir els premis Amic de la Gastronomia que cada any lliura el blog gastronòmic Rec&Rec, dirigit pel nostre amic i col·laborador Santi Hernández. En l'apartat de ràdio, el programa La Llavor, de la Cadena SER, ha rebut el premi de l'any 2020, cosa que agraïm infinitament.

Les excepcionals circumstàncies pandèmiques impediren l'acte de lliurament en el seu moment, però finalment ha estat possible. A l'acte, celebrat al restaurant Contrapunto del Palau de les Arts de València, amb reducció d'aforament per motius de seguretat, assistiren els premiats de les diferents categories. El lliurament es va convertir, a més a més, en una mesa de debat al voltant de la gastronomia a la Comunitat Valenciana.

A continuació la llista completa dels guardons Amics de la Gastronomia de l'any 2020:

PREMSA. Jesús Trelis. Director del diari Las Provincias y autor de la secció gastronòmica Historias con Delantal.

RÀDIO. Radio Valencia Cadena SER pel programa La Llavor de Juan Magraner i Quique Lencina.

VINS. Pepe Mendoza Casa Agrícola.

CERVESA. Rafa Suñer de Cervezas La Socarrada.

FORN I PASTISSERIA. Salvador Pla de la pastisseria Monplá.

RESTAURACIÓ. José Vicente Valiente Barroso del Bar Asensio.

EL REBOST

OUS FARCITS AMB PIMENTÓ TORRAT I TONYINA

Ous farcits amb pimentó torrat i tonyina / Santi Hernández

Intensos i contundents són aquests ous farcits. Aquesta setmana vos porte una recepta molt d'estiu. Un aperitiu riquíssim. Els ous farcits donen molt joc i els podem farcir d'infinitat d'ingredients. Aquesta vegada he torrat un pimentó roig i junt a la tonyina i els rovells aconseguim un resultat espectacular. Rematem amb unes olives negres i llest.

INGREDIENTS

4 ous

1 llanda de tonyina

1 pimentó torrat

Unes quantes olives negres

Oli d'oliva verge extra

3 cullerades soperes de maionesa

Oli d'oliva verge

Sal

ELABORACIÓ

Aquesta recepta és molt senzilla de preparar i en poc temps la tindreu llesta. En primer lloc bullim els ous durant 7 minuts. Deixem que s'atemperen i mentrestant torrem un pimentó. Podeu comprar-lo ja torrat i vos estalviareu molt temps. Podeu utilitzar també pimentons del piquillo. Queden riquíssims.

Una vegada tenim tots els ingredients preparats procedim a preparar el farciment. Tallem finament el pimentó, esmicolem la tonyina, afegim els rovells (en reservem una per a decorar), tallem les olives finament i hi afegim tres cullerades soperes de maionesa. Rectifiquem de sal i li afegim una mica d'oli. Mesclem bé i provem.

Finalment tan sols hem de farcir-los i ratllar un rovell per damunt per a decorar.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/huevos-rellenos-con-pimiento-asado-y-atun-brutal/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00