Sociedad

Compte enrere per deixar d'utilitzar mascareta en exteriors

La disminució de la incidència del Covid ho possibilita, però encara hi ha risc de contagi

Javier Arranz en una roda de premsa / YouTube

Mahón

La fi de l’ús obligatori de les mascaretes en els espais exteriors s’apropa amb la disminució de la incidència del Covid, però això no significa que hagi desaparegut el risc d’infecció.

Els experts insisteixen en que la desescalada s’ha centrat en remarcar el risc de contagi en interiors i la major seguretat en exteriors i que, a pesar de l’obertura progressiva dels espais a l’aire lliure, no hi ha hagut un augment explosiu de casos de Covid.

Per això mateix, d’aquí no gaires dies, els ciutadans podríem desfer-nos de les mascaretes en exteriors. El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, valora positivament aquesta possibilitat, però recorda que encara hi ha risc d’infecció.

Treure's la mascareta en els espais exteriors, explica Arranz, no significa deixar de banda totes les mesures de precaució per reforçar la seguretat, com ara mantenir la distància social, ventil-lar els espais interiors, rentar-se les mans...

Arranz també adverteix que les bones xifres de Balears no són comuns a la resta d’Espanya i que, per tant, el Govern central haurà de tenir això en compte a l’hora de prendre aquesta decisió. Així mateix, recorda que la mascareta seguirà sent obligatòria en els interiors i que haurem de continuar practicant les mesures de prevenció i higiene.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00