Sociedad

Els conductors fraudulents del Loki poden seguir circulant

Els més de 2.000 carnets falsos que aquesta trama va posar en circulació segueixen en vigor perquè ni la DGT ni el jutjat n'han declarat la nul·litat

Trànsit està estudiant amb el Consell d'Estat la manera de donar de baixar definitivament aquests permisos

Els mossos amb l'informàtic cervell de l'operació Loki de carnets de conduir falsificats, el passat 11 de maig / ACN

Barcelona

Centenars de conductors amb carnets falsos segueixen a la carretera un mes i mig després que esclatés el cas Loki el passat 11 de maig, que ha posat al descobert una xarxa de tramitació de permisos fraudulents amb un informàtic de la DGT com a líder de la trama. Els carnets segueixen en vigor perquè Trànsit no els ha donat de baixa de la base de dades i la jutge del cas tampoc ha dictat cap mesura cautelar per anul·lar-los.

Alguns dels més de 2.000 conductors que tenen carnet fals han seguit circulant per les carreteres com si l'operatiu Loki no anés amb ells. De fet, una patrulla policial va aturar-ne un fa pocs dies al Baix Empordà. L'informàtic que els proporcionava, juntament amb un intermediari, els sogres i altres col·laboradors, 8 en total, segueixen empresonats. Han presentat recurs a l'Audiència de Girona però encara no s'ha resolt. Segons la investigació dels Mossos, en col·laboració amb la Policia Nacional, les tarifes que cobrava la trama oscil·laven entre els 3.000 i els 15.000 euros: per recuperar punts, per obtenir un carnet de conduir nou i els preus més alts per un permís de camió. A banda de la falsificació, el jutjat considera que, dins l'entramat criminal, també es dedicaven a blanquejar diners i que han aconseguit més de 7 milions d'euros de beneficis, una part invertit en criptomonedes, que de moment, no han pogut bloquejar.

El més cridaner de tot és que a la base de dades de la DGT aquests carnets segueixen en vigor. Són documents oficials emesos per la Fàbrica Oficial de Moneda i Timbre, i per tant, aparentment legals. Fa poques setmanes, i davant de la insistència dels Mossos, la DGT ha posat un senyalament a aquests documents detallant que estan "presumptament vinculats en una trama de bescanvi i permisos de conduir" de l'operació Loki que investiga el jutjat d'instrucció 1 de Girona i el número diligències. Fonts coneixedores del cas, però, expliquen a SER Catalunya que quan el policia atura un d'aquests conductors i es posa en contacte amb la sala de control i demana les dades, no apareix cap alarma en el sistema i que cal anar a una subcarpeta per trobar aquesta incidència que ha posat la DGT. Consideren que és fàcil passar-ho per alt i deixar-lo marxar creient que el conductor té un permís legal i en vigor.

Per altra banda, fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya expliquen que la jutge que porta el cas està a l'espera que els Mossos i Policia Nacional tanquin els atestats per establir un calendari i citar a declarar els centenars de conductors que hi ha implicats a la trama. Diuen, també, que no s'ha dictat cap mesura cautelar de retirada dels carnets falsos perquè ningú ho ha demanat. En canvi, la DGT va expressar des del minut 1 que per donar de baixa aquests permisos a la base de dades de Trànsit cal aquesta ordre judicial, o una mesura cautelar o sentència ferma. Amb tot, fonts de Trànsit han explicat a SER Catalunya que han bloquejat els carnets fraudulents perquè els seus titulars no puguin fer-los servir per cap gestió administrativa, o demanar-ne un de nou i que estan estudiant amb el Consell d'Estat la millor fòrmula per decretar la nul·litat d'aquests permisos. A més, es presentaran com a acusació en el procés judicial a través de l'Advocacia de l'Estat.

Altres fonts expliquen que la DGT no té prou funcionaris per fer el peritatge i amb accés a totes les àrees (taxes, revisions mèdiques, exàmens...) per poder revisar els carnets un a un i certificar que són falsos i retirar-los de circulació. Els Mossos van demanar, en el seu dia, a Trànsit el bolcat dels fitxers sospitosos per poder destriar el gra de la palla i identificar i verificar els carnets falsos, a partir dels perfils de treballadors que l'informàtic empresonat va fer servir per cometre aquesta falsedat documental.

Alguns dels clients d'aquesta organització van comprar tot el llistat sencer de permisos, des del de moto fins al de camió de mercaderies perilloses, amb el risc que això pot suposar. A banda, que davant d'un accident amb un conductor fraudulent, l'asseguradora podria rentar-se les mans i llançar la responsabilitat a l'administració, que hauria de vetllar perquè aquests individus no puguin circular impunement per la carretera.

Un altre dels riscos que hi ha, expliquen fonts de l'entorn del cas Loki, és que aquest document oficial emès pel govern espanyol pot ser utilitzat per fer tràmits diversos com obrir un compte corrent, demanar un crèdit o altres gestions on es demana un document d'identitat. Amb tot, la DGT assegura que els ha bloquejat per evitar precisament que puguin ser utilitzats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00