Sociedad
Cambio climático

Els ports autonòmics de Menorca estan preparats per a l'escalfament global

El nivell del mar podria pujar fins a un metre el 2100

El port de Ciutadella és un dels que controla Ports IB a Menorca. / Cadena SER

Mahón

Els ports que gestiona la Comunitat autònoma a Menorca estan força preparats per a l’escalfament global del planeta. Així ho indica l’informe encarregat per Ports de les Illes Balears a la Universitat Politècnica de Catalunya. L’estudi treballa amb una visió optimista del futur on la humanitat es posa ja a lluitar contra l’escalfament del planeta i una altra on tot segueix igual Això faria que al 2045 el nivell de l’aigua de la mar a les nostres costes pugessin entre 18 i 25 centímetres l’any 2045 i entre mig metre i un metre al 2100.

La primera conclusió de l'informe, segons la gerent de Ports, Cristina Barahona, és que els ports de Menorca estan prepararts de cara a 2045 però potser caldrà fer algunes reformes per a 2100 que s'haurien d'acometre  de mica en mica per no deixar-ho tot fins als darrers anys.

En aquest sentit el proper Pla General de Ports que es vol aprovar inicialment de forma imminent recull un actuació a fer a Menorca. Sería per protegir l'estabilitat de les barques que atraquin al port de Ciutadella.

Val a dir que Ports de les Illes Balears gestiona a Menorca el port interior de Ciutadella, Son Blanc, cala’n Bosch, Fornells i Addaia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00