Jueves, 29 de Julio de 2021

Otras localidades

Unión Europea

Els fons europeus finançaran el nou geriàtric de Maó

És un dels primer projectes aprovats per Brusel·les per a Balears

Europa finançarà la construcció de la residència socio-sanitària.

Europa finançarà la construcció de la residència socio-sanitària. / CAIB.

La residència que està construint en aquests moments la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a Son Martorell, a Ciutat Jardí de Palma; i la residència que està en procés de licitació de les obres del Quarter de Santiago, a Maó, es finançaran amb fons europeus. En concret, es finançaran amb els fons REACT-UE, els d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa. Es tracta d’uns fons que parteixen com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.

Són dos dels primers projectes autoritzats ja per la Unió Europea dins els 300 milions d’euros assignats a la comunitat autònoma en el repartiment d’aquests recursos extraordinaris destinats principalment a reforçar els serveis públics fonamentals (sanitat, educació i serveis socials) i a la recuperació de l’economia i l'ocupació per fer front als efectes de la pandèmia de la COVID-19. A més, és la primera vegada que la Unió Europea finança equipaments de serveis socials de la Comunitat.

"Un dels sectors econòmics manco desenvolupats al conjunt d'Espanya i les Balears és l'economia de les cures, les residències, els centres de dia i l'ajuda a domicili, i així ho ha entès Europa quan ha aprovat el finançament d'aquests dos projectes. És la primera vegada que les Balears rep finançament per a residències. Invertir en equipaments socials és invertir en llocs de feina deslocalitzables i qualificats, alhora que és invertir en cohesió social", destaca Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports.

Per la seva part, el conseller Miquel Company destaca que el fons REACT-EU “té un clar objectiu d’estimular de manera immediata el creixement de l’economia a través del reforçament dels serveis públics fonamentals, com és el cas d’aquestes dues infraestructures tan esperades i tan necessàries. Estem davant la materialització de l’estratègia europea, espanyola i balear d’impulsar la cohesió social i d’apostar per allò públic com a via de sortida a l’actual crisi econòmica derivada de la pandèmia. En els pròxims mesos veurem com es concreten més projectes dels àmbits educatiu i sanitari que també rebran finançament REACT”, ha explicat el conseller Company.

Dels 14,9 milions d’euros que arribaran de REACT-UE, 5,3 milions són per a la residència de Son Martorell, que està pressupostada en 9,2 milions d’euros, i 9,6 són per a la residència de Quarter de Santiago, que està pressupostada en 10,3 milions. Tant una residència com l’altra tendran capacitat per a 120 persones majors en situació de dependència i passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Cal recordar que les Illes Balears rebran 300 milions d’euros dels 10.000 milions del fons europeu REACT-EU a executar en tres anys. La xifra representa un 3% del total de recursos a distribuir entre les comunitats autònomes i això suposa que som la segona comunitat autònoma amb més ingressos per habitant. En concret, les Balears rebran 260,99 euros per habitant en el repartiment del fons REACT-EU, per sobre de la mitjana autonòmica, que és de 212,65 euros per habitant.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?