Sociedad

S'aixeca el secret de la investigació dels presumptes delictes de corrupció al port de Maó

La jutge aprecia indicis sòlids per entendre que l'adjudicació d'amarratges a favor de Marina Asmen s'havia acordat amb algunes autoritats polítiques de Menorca i els empresaris investigats

Port de Maó / CADENA SER

Mahón

La titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, la magistrada Martina Mora, prendrà declaració a finals de mes als testimonis del cas de corrupció que afecta l'Autoritat Portuària de Balears, i a l'octubre farà el mateix amb els investigats, entre ells, l'expresident de l'organisme, Joan Gual de Torrella.

Després de gairebé un any des que va tenir lloc l'operació en la qual Gual de Torrella va ser detingut, la magistrada ha aixecat recentment el secret sobre part de la causa; en concret, sobre una peça relacionada amb una adjudicació a Menorca a la societat Marina Asmen. Fonts pròximes a la investigació han confirmat a Europa Press que entre la documentació d'aquesta peça separada consta un informe de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, on apareix un document de la secretària de Gual amb notes manuscrites en què es pot llegir 'Francina' i un llistat de temes. La Guàrdia Civil creu que Armengol s'hauria reunit amb Gual de Torrella uns mesos abans de la seva detenció, i, per les al·lusions a les notes manuscrites, consideren que va poder ser per parlar d'assumptes relacionats amb els tripijocs que s'investiguen.

Per ara, només s'ha aixecat el secret per a una peça separada, la identificada com 'Maó-Asmen', que afecta el presumpte tripijoc del concurs de gestió d'amarratges al port de Maó, a Menorca. Aquesta peça es va incoar arran d'una querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció. L'acte de la jutge xifrava en uns 300.000 euros el perjudici econòmic per a l'administració portuària pel suposat tripijoc en aquest concurs, que es va dur a terme l'any 2017. La jutge apreciava en l'acte indicis sòlids per entendre que l'adjudicació a favor de Marina Asmen s'havia acordat amb algunes autoritats polítiques de Menorca i els empresaris investigats. Els investigadors creuen que des de l'APB es va dissenyar el concurs 'ad hoc' per a Asmen i que els va transmetre amb antelació abundant informació d'interès per a la licitació, que no estava a l'abast d'altres empreses competidores, determinant així el resultat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00