Hoy por Hoy matinal AlcoyHoy por Hoy matinal Alcoy
Opinión

(In)Formació

Anna Cortés, periodista

La Columna 15/07/2021

La Columna 15/07/2021

02:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1626351113_309540/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Aquests últims dies hem pogut ser testimonis de les paraules d’un dels nous líders d’opinió, que cada vegada prenen més força entre els més joves. Un “tiktoker” mallorquí que assegurava tenir relacions sense protecció i sense que l’altra persona se n’assabentara de la seva decisió.

Moltes han segut les opinions que han sorgit al voltant d’aquestes declaracions, i es que... les paraules d’aquest adolescent, deixaven diverses coses en l’aire amb les que poder reflexionar.

La primera de totes elles, es pensar en el tipus d’educació sexual que té la nostra societat, es a dir, se’n rep? Recorde lleugerament els dies d’institut, on una vegada durant un curs una professional sanitària ens visitava per fer diverses recomanacions a tot l’alumnat. Mirant-ho des de lluny i escoltant les declaracions d’aquest “influencer”, considere que podríem fer més. Baix el meu punt de vista, els adolescents necessiten major informació o un accés més fàcil als canals i especialistes que parlen d’educació sexual amb major coneixement.

Com que no tenen aquest tipus d’accés i potser els falta per altra via, (més enllà de l’institut), es configuren les seves creences en base del que escolten o veuen a internet. Ací es on entra altra de les coses que aquest “tiktoker” ens ha deixat en l’aire, em referisc, a la força de la seva influència. Siga sobre els més joves, com sobre els mitjans de comunicació o sobre els polítics que han reaccionat a les seves paraules, veiem com, aquests nous líders d’opinió conten amb gran capacitat per fer que els seus seguidors acaten les recomanacions que ells fan.

Siguen negatives o positives, les seves paraules sempre tenen una gran repercussió, convertint a aquestes persones en grans altaveus. Més enllà d’aquest “tiktoker”, trobem d’altres que coneixen bé les conseqüències de les seves paraules i les utilitzen amb més cura.

Tot açò ens fa pensar en com ens deixem portar, com necessitem que altra persona ens guie, confirmant que necessitem que enlloc d’un adolescent desinformant, siga un especialista qui oriente els nous adolescents sobre la seva salut i les seves relacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00