Jueves, 29 de Julio de 2021

Otras localidades

Ganadería

Menorca inicia aquest divendres la vaccinació contra la llengua blava

Gairebé 40.000 caps de bestiar rebran les dosis per immunitzar-se davant el brot que ha sorgit a Mallorca

19.036 bovins menorquins rebran la vacunació.

19.036 bovins menorquins rebran la vacunació. / PIXABAY.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació començarà la campanya de vaccinació de llengua blava a Menorca aquest divendres. Els vaccins han arribat aquest dijous matí a l’illa.

Els veterinaris de les Associacions de Defensa Sanitària de Menorca podran començar a vaccinar el bestiar aquest divendres. Segons el protocol fitxat per la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, la vaccinació s’iniciarà a la zona de Ciutadella i anirà cobrint tot el territori fins a Maó.

El bestiar es considera immunitzat 21 dies després de la inoculació completa del vaccí. Els bovins necessiten dues dosis, mentre que els ovins, una. Els vedells nascuts de mares vaccinades també compten amb la immunització.

Els vaccins enviats a Menorca permetran cobrir les 309 explotacions d’oví amb 19.346 animals i les 354 explotacions de boví amb 19.063 animals.

De moment, cap explotació de Menorca ha declarat símptomes entre els animals. A Mallorca, per ara, hi ha casos confirmats a 25 explotacions situades a la zona nord-est de l’illa.

La llengua blava no afecta les persones. No representa cap risc pels consumidors, ni tan sols pel que fa a la carn i a la llet d’animals infectats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?