Sociedad
Coronavirus Covid-19

L'app de salut requereix obligatòriament del certificat de signatura digital

AndorraSalut ja estarà disponible per a dispositius IOS o Android a partir d'aquesta setmana i contindrà el certificat Covid però també tota la història clínica de l'usuari i les visites mèdiques programades

Un moment de la presentació de la nova app AndorraSalut. / SFGA

Andorra la Vella

L'aplicació AndorraSalut que contindrà el certificat COVID europeu requerirà obligatòriament del certificat de signatura digital de cada usuari.

Es tracta d'una mesura de seguretat internacional per protegir dades sensibles com són les sanitàries, incloses a la història clínica compartida.

A falta d'alguns ajustos en una de les dues plataformes de descàrrega d'aplicacions, en pocs dies ja estarà disponible tant per a dispositius IOS com Android.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, demana a la població que faci el pas previ de demanar la signatura electrònica per evitar col·lapses.

L'aplicació inclourà el QR amb el certificat COVID, ja sigui de vacunació, test o estat de la malaltia i permetrà també introduir per part de l'usuari d'altres resultats com proves d'antígens realitzades de forma privada.

La nova eina també permetrà consultar els informes mèdics de la història clínica i el calendari de visites mèdiques programades.

En una fase posterior contindrà d'altres funcionalitats com per exemple visites no presencials per video trucada, el carnet vacunal, la recepta electrònica o la participació en cribratges o estudis de salut.

Amb tanta informació, el desenvolupadors de l'eina han fet nombroses proves de càrrega i de seguretat per garantir la velocitat de l'app i, segons el cap de sistemes d'informació del SAAS, Xavier Grande, no s'han detectat incidències.

L'aplicació AndorraSalut, segons Benazet, forma part del programa general de digitalització del país i és "un dels projectes estratègics del ministeri en aquesta legislatura".

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00