Sociedad
LABORATORI IMMUNOLÒGIC

Plataforma ciutadada per aturar el laboratori de Grífols a Ordino

L'impulsa el conseller a la minoria del comú i excònsol, Enric Dolsa, i, entre d'altres accions, pretén promoure una consulta popular a nivell nacional

Andorra la Vella

El conseller a la minoria al comú d'Ordino i excònsol, Enric Dolsa, impulsa una plataforma ciutadana contra el projecte de la multinacional Grífols.

Dolsa ja ha mantingut reunions i trobades amb persones de diferents sensibilitats i parròquies per aturar el projecte de laboratori immunològic a Ordino.

Ho ha avançat en primícia al programa Soroll de SER Andorra.

El conseller a la minoria comunal, excònsol i també exconseller general assegura que "el projecte genera molts dubtes a nivell econòmic però especialment en matèria de salut pública". Es pregunta "perquè la multinacional no ha ampliat el laboratori que ja té a Irlanda i tria Ordino per instal·lar-se", aprofitant que, a més, el país no ha adoptat el conveni d'Oviedo en matèria de bioètica.

Creu que el Govern no és prou transparent sobre els riscos que comporta, que el país no està preparat per tenir un servei de vigilància com requereix aquesta instal·lació i considera necessari que la població hi pugui dir la seva. Entre les accions previstes, reclamar una consulta popular a nivell nacional sobre el projecte.

Les primeres reunions ja han començat i continuaran en els propers dies amb la finalitat de tenir al setembre constituïda la plataforma i iniciar les accions, entre les quals no en descarten de judicials per aturar-ho.

Segons Dolsa, "la població d'Ordino està molt preocupada per la instal·lació del laboratori" a la parròquia. Molts propietaris, a més, li han assegurat que han perdut valor els seus béns des que s'ha conegut la intenció d'obrir el centre en terrenys de Casa Rossell.

El conseller de XOrdino també ha respost les declaracions del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, qui va titllat de "tòxics" els contraris al projecte, recordant al titular de Salut que ho és gràcies al suport que va rebre a Ordino en les darreres eleccions.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00