Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Els municipis de la Costa Brava s'han quedat sense noves construccions

Ho alerta la taxadora Tinsa, que assegura que predomina l'oferta de segona mà

Un bloc de pisos a Empuriabrava / Jordi Altesa

Palafrugell

Tinsa assegura que pràcticament tots els municipis han absorbit les noves promocions, i que les noves edificacions són anecdòtiques per compensar la demanda, que se centra en cases de segona mà.

Aquest any han detectat una petita recuperació de les vendes i dels preus després del sotrac dels primers mesos de la pandèmia, que ha provocat el doble d'interès per part de compradors de Barcelona d'establir-se a l'Empordà.

Això ha dut a que en els últims mesos s'estigui recuperant la compravenda a tots els municipis de costa, però a diferents velocitats. Palafrugell, Palamós i Sant Feliu de Guíxols són alguns dels que han resistir millor. En canvi, en el cas de la Selva Martítima, la taxadora Tinsa ha destaca la reconversió dels habitatges turístics en primera residència.

Tot plegat fa que Girona sigui de les zones amb un preu mitjà més alt d'habitatge vacacional, juntament amb les illes Balears i Barcelona. Un habitatge unifamiliar pot costar entre 2.000 i 3.000 euros al metre quadrat amb parcel·les de 700 i 1.000 metres quadrats amb piscina. Mentre que les cases més cares, a primera línia de mar, surten per entre 10.000 i 12.000 euros al metre.

Són preus que han baixat un 9% a causa de la pandèmia. El nombre d'operacions de compravenda també ha baixa un 16%, segons Tinsa, i el lloguer aquest any s'ha reduït un 10%.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00