Actualidad
Coronavirus Covid-19

"Fem una feina gairebé d'infermera titulada"

Mig centenar d'estudiants de la URV col·laboren en la vacunació massiva. Tasques com la preparació i administració de dosis queden al càrrec dels estudiants dels darrers cursos, mentre que les feines administratives i de gestió del procés queden adjudicades als estudiants de primer curs.

lexandra Oana Morari, estudiant d'Infermeria de la URV, que treballa al punt de vacunació del Pavelló de Tortosa. / URV

Tarragona

Estudiants d’infermeria com Alexandra Morai i d’altres graus de la salut han participat en la campanya de vacunació de la regió sanitària de Tarragona. Tasques com la preparació i administració de dosis queden al càrrec dels estudiants dels darrers cursos, mentre que les feines administratives i de gestió del procés queden adjudicades als estudiants de primer curs.

Una iniciativa que neix com un reforç, principalment, en els centres de vacunació de Tarragona i Tortosa. Els estudiants es van apuntar com a voluntaris quan el Departament de Salut va fer una crida al gener per preparar la vacunació massiva. Mesos més tard, els que cursaven els darrers anys del grau es van incorporar com a auxiliars d’infermeria.

Aida Basco membre de l’equip de vacunació de la regió sanitària de Tarragona explica que començava ha haver-hi molta gent que accedia al recinte amb moltes preguntes i acabava col·lapsant els sanitaris que hi treballaven. Per aquest motiu van llançar aquesta proposta per tal que hi hagués un major nombre de personal per regular els fluxos de població que accedien a vacunar-se.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00