Actualidad

Viñales es queda sense moto

Yamaha considera que va fer anar malament la moto a propòsit en l'última cursa i el deixarà sense córrer a Àustria aquest cap de setmana.

Viñales al Gran Premi d'Estíria / Monster Energy Yamaha MotoGP

Girona

De moment la suspensió és per a una cursa però la marca no descarta allargar la sanció un cop hagi parlat amb el pilot de Roses. Viñales va acabar últim en l’última cursa, el Gran Premi d'Estíria, molt lluny de les posicions capdavanteres (a 1:03 del guanyador, Jorge Martín) on es sol moure habitualment i la marca considera que és degut a una mala praxis per part del pilot.

En un comunicat diu que el gironí va tenir un maneig “inexplicablement irregular” de la moto i que això hauria pogut causar “danys importants al motor, a la pròpia seguretat del pilot i dels altres competidors”. Ha arribat a aquesta conclusió després d’un “anàlisi a fons de la telemetria”.

És només un capítol en el difícil divorci entre Viñales i la marca japonesa. Fa un mes i mig, insatisfet pel rendiment de la màquina, el pilot de Roses va demanar la carta de llibertat per marxar i córrer a un altre lloc la pròxima temporada i Yamaha li va donar. El seu destí podria ser Aprilia.

Després de 9 curses, Maverick Viñales ocupa el 6è lloc de la classificació general amb 95 punts, a 77 del líder Fabio Quartararo, company d'equip. Els seus millors resultats aquesta temporada han estat una victòria en la cursa inaugural a Qatar i un segon lloc en el penúltim gran premi disputat, a Assen (Holanda).