Actualidad

Operació repoblament

Diferents municipis de Girona es mobilitzen per regular els habitatges turístics i fer aflorar els pisos buits.

Ribes de Freser (Ripollès) rehabilitarà una antiga casa perquè hi visqui una família i Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà) planteja construir nous habitatges assequibles perquè no els queden cases buides.

Cal Mestre (Ribes de Freses) / Imatge: ACN

Girona

La pandèmia ha despertat l'interès per viure a poble i diferents ajuntaments ho veuen com una oportunitat per atraure nous veïns i revertir el despoblament del que estaven sent víctima els últims anys.

El problema, sovint, són els alts preus dels pisos o cases. És per això que Ribes de Freser (Ripòllès) té previst regular el mercat dels habitatges d'ús turístics.

Una opció seria fer-los pagar una llicència anual. Però també es plantegen detectar els pisos turístics que no estan censats.

Monica Sanjaume, alcaldessa de Ribes de Freser

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1629348123278/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'alcaldessa, Mònica Sanjaume, diu que l'objectiu final és que les famílies hi visquin tot l'any i no només el temps de vacances.

A Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà), el seu alcalde, Xavier Camps, estudia destinar terrenys municipals a constuir nous habitatges per atraure noves famílies o evitar que els joves marxin del poble.

Xavier Camps, alcalde de Palau de Santa Eulàlia

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1629348193584/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Descarta rehabilitar masos perquè, diu, implica una gran inversió i acabaria convertint-se també en una segona residència o una casa de turisme rural.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00