Actualidad

Simebal Menorca alerta de la pressió a atenció primària i urgències

El delegat del Sindicat Mèdic de Balears a Menorca, Claudio Triay, lamenta que s'ha disposat de pocs recursos per atendre als pacients

Aquest estiu s’han sobrepassat les 100 urgències diàries i s’ha atès a més de 3.000 pacients en aquest servei / Arxiu

Mahón

Els serveis d’atenció primària i urgències estan saturats i desbordats. Així ho fa saber el delegat del Sindicat Mèdic de Balears a Menorca, Claudio Triay, que assegura que aquest estiu s’han sobrepassat les 100 urgències diàries i s’ha atès a més de 3.000 pacients en aquest servei.

Triay explica que, enguany, les previsions de turisme eren incertes i no s’havia disposat d’un reforç per atendre a la població flotant que finalment ha visitat Menorca. Això, sumat a les vacances del personal i altres incidències, ha provocat que l’Hospital comptés amb menys recursos per atendre als pacients.

"Hem tingut menys personal que el que podríem tenir a l'hivern. Per això, i també pel Covid, els serveis d'atenció primària i urgències estan saturats i, en alguns moments, desbordats, amb temps d'espera que superen, fins i tot, les 10 hores", explica Triay.

Per altra banda, Triay afegeix que la cinquena onada ha condicionat, sobretot, l’activitat quirúrgica i, per això, s’han suspès o aplaçat intervencions no urgents. Aquest fet, segons Triay, ha provocat demores que espera es resolguin amb la reincorporació del personal o activitats extraordinàries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00