Fútbol

Aureli Altimira: "Ansu Fati és un jugador especial. Ha demostrat que serà un jugador de gran talla mundial"

Parlem del retorn d'Ansu Fati i el paper dels joves al primer equip del Barça amb l'exresponsable del futbol formatiu del Barça

Aureli Altimira al 'Què t'hi jugues!': "Em vaig emocionar amb el gol d'Ansu"

Aureli Altimira al 'Què t'hi jugues!': "Em vaig emocionar amb el gol d'Ansu"

20:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001790586/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Ahir Ansu Fati va tornar a jugar a futbol després de deu mesos i mig de lesió. Avui al 'Què t'hi Jugues!', per parlar del seu retorn i del paper dels joves al primer equip del FC Barcelona, hem parlat amb Aureli Altimira, exresponsable del futbol formatiu del Barça. "Ahir em vaig emocionar, sobretot amb el gol d'Ansu Fati. Ho sento molt propi, jo i tots els entrenadors que l'han tingut", ha explicat Altimira, qui ha afegit que "el número 10 està en les millors mans. De Messi no n'hi haurà cap més, però si algú el mereixia portar era Ansu, per tot el que representa".

Sobre Ansu Fati, Altimira també l'ha descrit com "un jugador especial". "Tots sabem com de valent és, descarat. Són d'aquests jugadors que tenen la pilota i intenten coses. Ansu és així i va demostrar que serà un jugador de gran talla mundial", ha dit Altimira al 'Què t'hi Jugues!'.

Amb Aureli Altimira, també hem parlat d'altres noms propis i altres futbolistes joves de La Masia que estan tenint un gran protagonisme en aquest inici de temporada. Sobre la pressió que aquests futbolistes poden tenir ha dit que "tots els jugadors joves que han jugat al Camp Nou no han acusat la pressió. Aquest tipus de jugadors estan acostumats a lidiar amb aquesta pressió".

Un altre dels noms propis ha estat Gavi. "Gavi va venir, va veure La Masia i va dir que es quedava. Era un jugador de carrer, de seguida veies que li agradava el futbol. Els dies que no entrenava estava per allà als camps, amb la pilota, veient els entrenaments d'altres equips. Des de petit ja es veia que volia ser futbolista", ha explicat, i ha destacat també que quan va arribar "el joc de posició, que és el que més costa, el va agafar de seguida, i a més tenia aquest plus de caràcter, de ser competitiu i d'agressivitat, que a vegades els hi falta als nostres jugadors". També ha parlat sobre Nico, qui ha dit que "és un jugador molt intel·ligent. Sap escoltar i sap seguir els consells de tots els entrenadors. És un jugador molt complet, ha fet un canvi mental, és molt seriós, molt treballador i té les coses molt clares".

I un altre dels noms propis ha estat IlaixMoriba, després que aquest estiu hagi sortit del FC Barcelona. "L'haviem tractat molt i li havíem hagut d'estirar les orelles vàries vegades. Sabiem que tenia totes les condicions per arribar a l'elit. El vam mimar com els altres. Hi va haver un canvi de representant, va haver-hi una cosa estranya. No sé qui va decidir-ho al final. Jo pensava que tenia clar que es volia quedar aquí, però va ser sorprenent. Crec que ara mateix hauria d'estar al primer equip", ha dit Aureli Altimira al 'Què t'hi Jugues!'.

L'exresponsable del futbol formatiu del Barça també ha parlat sobre la seva sortida del club. "Vaig quedar sorprès, portava 19 anys al club i se m'havia dit que seguia. De fet es va activar l'any de contracte que tenia. La sorpresa va ser quan al cap de tres setmanes se'm diu que no, que per reestructuració esportiva no compten amb mi. El que em va sorprendre va ser el canvi de criteri", ha precisat, i ha afegit que "Alexanco ens diu que seguim i després en una reunió amb Rafa Yuste i Alexanco, Yuste ens comunica que no continuem".

Finalment, Aureli Altimira també ha parlat sobre la situació del Barça i la confiança amb els futbolistes joves. "Crec que és el moment d'arriscar, i no és arriscar, és que són molt bons. Fitxaras un jugador per 30 milions a Portugal i sortirà al Camp Nou i tindrà por de jugar. Els joves de La Masia se la jugaran perquè són valents i són bons", ha afirmat Altimira, qui ha destacat que "pensem que el millor futbol base està a Catalunya". "Crec que anar a buscar un futbolista fora no té cap sentit, els nanos que venen de baix com abans els fitxem millor, sí o sí donaran rendiment sempre. I no només els que han arribat ara, també els que venen per sota, perquè n'arribaran molts".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00