Tribunales

L'advocada de l'Estat defensa la legalitat de l'adjudicació dels amarraments del port de Maó

La vista del Cas Ports sobre irregularitats en la concesió celebra el segon dia d'interrogatoris

Dos guàrides civils vigilen l'accés a la seu de l'APB a Palma durant el registre de les oficines amb motiu de la investigació del Cas Ports. / ISAAC BUJ-EUROPA PRESS

Palma

L'advocada de l'Estat investigada en el 'cas Ports' ha defensat aquest dimarts davant la jutge la legalitat del concurs per a la gestió d'amarratges a Maó.

La lletrada exercia com a assessora jurídica de el Consell d'Administració de l'APB en la data dels fets. La investigació l'assenyala per haver emès informes a favor de l'adjudicació, presumptament sabent les irregularitats que concorrien.

En la documentació de el cas consta, recull la jutge, que la seva parella va realitzar treballs remunerats fins a l'any 2017 per a una empresa indirectament relacionada amb l'adjudicatària, Marina Asmen. Al respecte, la funcionària ha negat el presumpte tripijoc del contracte defensant les seves actuacions en el procediment.

A més, en relació amb la posició contrària que va mantenir en el procés un altre advocat de l'Estat, la investigada ha apuntat que tenien criteris tècnics dispars sobre assumptes competencials. A més, ha indicat que la relació entre tots dos no era òptima perquè havia tingut conflictes laborals previs amb aquest treballador.

L'advocada de l'Estat coincidia així amb la línia sostinguda aquest dilluns per l'expresident de l'APB, que en un interrogatori de tres hores va negar que es beneficiés a Marina Asmen en el concurs per a la gestió d'amarratges a Maó. Gual de Torrella va defensar que no hi va haver cap prevalença ni pressió per beneficiar a l'adjudicatària del concurs, que es va dur a terme el 2017.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00