Lunes, 25 de Octubre de 2021

Otras localidades

DIRECTO | 'ÁGORA DE HORA 25' DIRECTO | 'ÁGORA DE HORA 25' Sigue en directo el 'Ágora de Hora 25' con Carmen Calvo, Pablo Iglesias y García Margallo

L'advocada de l'Estat defensa la legalitat de l'adjudicació dels amarraments del port de Maó

La vista del Cas Ports sobre irregularitats en la concesió celebra el segon dia d'interrogatoris

Dos guàrides civils vigilen l'accés a la seu de l'APB a Palma durant el registre de les oficines amb motiu de la investigació del Cas Ports.

Dos guàrides civils vigilen l'accés a la seu de l'APB a Palma durant el registre de les oficines amb motiu de la investigació del Cas Ports. / ISAAC BUJ-EUROPA PRESS

L'advocada de l'Estat investigada en el 'cas Ports' ha defensat aquest dimarts davant la jutge la legalitat del concurs per a la gestió d'amarratges a Maó.

 

La lletrada exercia com a assessora jurídica de el Consell d'Administració de l'APB en la data dels fets. La investigació l'assenyala per haver emès informes a favor de l'adjudicació, presumptament sabent les irregularitats que concorrien.

En la documentació de el cas consta, recull la jutge, que la seva parella va realitzar treballs remunerats fins a l'any 2017 per a una empresa indirectament relacionada amb l'adjudicatària, Marina Asmen. Al respecte, la funcionària ha negat el presumpte tripijoc del contracte defensant les seves actuacions en el procediment.

A més, en relació amb la posició contrària que va mantenir en el procés un altre advocat de l'Estat, la investigada ha apuntat que tenien criteris tècnics dispars sobre assumptes competencials. A més, ha indicat que la relació entre tots dos no era òptima perquè havia tingut conflictes laborals previs amb aquest treballador.

L'advocada de l'Estat coincidia així amb la línia sostinguda aquest dilluns per l'expresident de l'APB, que en un interrogatori de tres hores va negar que es beneficiés a Marina Asmen en el concurs per a la gestió d'amarratges a Maó. Gual de Torrella va defensar que no hi va haver cap prevalença ni pressió per beneficiar a l'adjudicatària del concurs, que es va dur a terme el 2017.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?