Amb més patiment de l'esperat

El Girona sua de valent per guanyar a Anduva per la mínima un partit que al descans tenia completament sota control.

Bustos i Santi Bueno han marcat a passada de Samu Saiz, que ha fet un dels millors partits amb la samarreta del Girona.

El Mirandés ha arribat a empatar el partit al minut 90 però el VAR ha anul·lat el gol per fora de joc.

Samu Saiz, Baena i Bustos celebren el primer gol. / Imatge: LFP

Girona

Quan el Girona ha fet dos gols en tres minuts, quan confoníem Samu Saiz amb Nacho Duato o Fred Astaire ballant amb la pilota cosida al peu, quan Borja García intentava exorcitzar la seva relació amb el gol, quan Baena posava l'ai al cor a Anduva cada vegada que accelerava el contraatac semblava inimaginable que l'equip que prepara Míchel acabaria el partit fet un manyoc de nervis i celebrant un gol en contra anul·lat pel VAR en temps de descompte.

Però ni era normal perdre contra el Huesca el cap de setmana passat a Montilivi ni era imaginable liquidar a un dels equips més contundents de la lliga a casa seva sense cap màcula. La primera victòria lluny de Montilivi ha tocat patir-la per somatitzar que la situació és peluda. Tant, que l'equip tornarà d'Anduva encara en zona de descens.

El partit ha arrencat com es preveia, amb anada i tornada i el Girona patint per ajustar-se. Juan Carlos ha hagut d'avortar una contra només començar i ha aturat un xut des de dins de l'àrea d'Alex López després d'una centrada des de la línia de fons.

Amb espais, Borja García, Baena i Samu Saiz no han trigat a trobar-se per dins i Nahuel Bustos ja ha marcat als 18' però l'àrbitre li ha anul·lat per fora de joc. Per molt poc.

Michel, entrenador del Girona

00:16

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1634854208234/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sí que ho ha pogut celebrar set minuts més tard quan Samu Saiz li ha regalat el 0-1. El madrileny habia rebut de Baena entre línies i quan semblava que acabaria ell la jugada ha intuït la presència de l'argentí arribant a l'àrea per la dreta i li ha deixat franca.

Míchel, entrenador del Girona

00:24

Han estat uns minuts pletòrics perquè immediatament després, Bustos ha recuperat una pilota en la pressió, ha assistit Baena que, davant Lizoain, no ha concretat. L'acció ha acabat amb el porter desviant a corner un xut de Bustos i del corner ha nascut el 0-2, obra de Santi Bueno de cap (28') a centrada de Samu Saiz des de la cantonada. El porter ha blocat la pilota però ho ha fet a dins de la porteria.

En canvi, sí que ha evitat el 0-3 poc després de superar la mitja hora tocant amb la punta dels dits una rosca llunyana de Samu que buscava el pal llarg. Les alarmes s'han encès quan Juan Carlos s'ha estirat a terra, a falta de 5 minuts per al final, i ha demanat les assistències però no ha fet falta que sortís Ortolà. El porter ha demostrat que estava bé desviant a corner un xut des de la frontal de Messeguer en l'afegit d ela primera meitat.

A la segona part el Girona ha començat perdonant. Borja García ha volgut sorprendre Lizoain amb un xut picat que li ha quedat curt (49') i uns minuts més tard (57') ha creuat en excés un servei mil·limetrat de Baena després d'una contra activada per Samu Saiz amb un cop de taló.

L'última mitja hora ha ofert molts dubtes. Míchel ha detectat el cansament -el Girona ha fet molts quilòmetres en transició- i ha intentat oxigenar l'equip però, a poc a poc, ha anat reculant davant la pressió del Mirandés, que ha posat al camp tot el repertori d'atac i s'ha ficat a dins de la trinxera blanc i vermella.

Juan Carlos ja ha evitat l'1-2 a Camello, que ha xutat des de la frontal de l'àrea una pilota recuperada a tres quarts (68'). Borja García ha fet l'últim xut del Girona poc després (71'), però s'ha perdut per sobre del travesser.

Camello ha tornat a avisar a falta de 10 minuts pel final amb un xut a la mitja volta que buscava colar-se pel pal curt però Juan Carlos estava ben posat. El porter, en canvi, no ha pogut fer res davant Brugui, que l'ha batut amb un xut a la mitja volta des del costat de la mitja lluna.

El gol ha envalentonat els locals, que han tornat a marcar al 90' en una jugada molt embolicada que el VAR ha anul·lat per fora de joc. Si no, també eren mans de l'atacant.

Míchel

L'entrenador del Girona ha admès que l'última mitja hora "s'haurà d'analitzar bé" però estava satisfet dels 55 minuts previs i reconeixia que alguns moments s'ha notat que el Mirandés jugava alliberat per la tranquil·litat que dona la seva classificació i que el Girona, tot i estar dissenyat per lluitar per coses més importants, ha jugat constrenyit per veure's en descens i tenir la necessitat imperiosa de guanyar.