Tribunales

L'acusat nega que agredís la dona de Sant Jordi Desvalls que va morir després d'un assalt a casa seva

Ha dit que va cometre el robatori amb un company de barri del que no en sap res i que ho va fer per poder comprar droga

Els forenses han conclòs que la dona va patir una "pallissa" i que això va acabar matant-la.

Els pèrits afirmen que l'acusat sabia que robar i agredir és il·legal però admeten que les drogues podrien haver alterat la seva voluntat.

L'acusat, durant el judici. / Imatge: Agència ACN

Girona

L'acusat, un jove de 21 anys, ha defensat la tesi que ja va exposar el seu advocat; que ell no va causar les ferides que, presumptament, van acabar causant la mort de la dona al cap de gairebé un mes.

Es dona el cas que en l'assalt hi van participar dues persones i l'altra no ha estat detinguda. Avui, durant el judici, ha dit que no el coneix; ni tan sols en sap el cognom.

A preguntes del seu advocat ha reconegut que el dia dels fets, el 25 de novembre del 2019, va entrar a la casa a robar per comprar drogues i que va planejar l'assalt amb un "xaval" del barri.

Acusat cas Sant Jordi Desvalls

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1635265547456/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons el seu relat, quan estava regirant una habitació va sentir que la víctima cridava "lladres, lladres" i quan en va sortir ja la va trobar estesa a terra.

Ha explicat que es va espantar i que va fugir i ho ha argumentat dient que en més de mil robatoris que ha comès, mai li havia passat una cosa similar.

També ha argumentat que està enganxat a les drogues i ha detallat que el dia abans havia consumit 10 grams de cocaïna i que tenia el mono.

La vista s'ha suspès fins demà al matí, quan es faran les conclusions i s'entregarà l'objecte de veredicte al jurat perquè deliberi.

Forenses

Al matí han declarat els forenses, que han conclòs que la dona va morir pels múltiples cops a la cara que va rebre, que li van provocar un traumatisme cranial i que això va fer que la seva salut s'anés deteriorant fins a causar-li la mort; una mort diferida. Un d'ells ha dit que havia patit una "pallissa".

També han apuntat que, tot i l'edat avançada de la víctima, tenia un estat de salut "envejable" per la seva edat i era pràcticament autònoma. Només tenia les patologies habituals d'una persona de 91 anys.

Tot i que el dia del robatori va ser capaç d'activar el medalló de teleassistència, tres setmanes després ja no tenia capacitat d'establir una conversa "efectiva" i això va provocar que l'11 de desembre una forense conclogués que no estava en condicions de declarar.

Malgrat tot, els metges que la van anar atenent des que va ingressar a l'Hospital Josep Trueta han afirmat que cap d'ells va considerar que la seva vida corrés perill.

Salut mental de l'acusat

Els pèrits que han avaluat l'historial d'atencions psicològiques i psiquiàtriques de l'acusat afirmen que, tot i tenir historial des dels 12 anys i haver tingut brots psicòtics, no hi ha evidència que, en el moment dels fets, n'estés patint algun: "sabia que robar és il·legal i que agredir és il·legal".

Sí que conclouen que tenia la voluntat "parcialment afectada" perquè té dificultats per controlar els impulsos. Una situació que s'hauria pogut agreujar pel consum de drogues. Segons aquests especialistes, podria ser que si necessitava diners per comprar-ne tingués més dificultats per controlar els seus impulsos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00