Tribunales

El jutjat manté en llibertat l'acusat d'atropellar i matar un jove que anava en patinet a Empuriabrava

Li han retirat el carnet de conduir i haurà de presentar-se al jutjat cada dia 1 de mes.

Una imatge del carrer on van passar els fets. / Imatge: Google Maps

Girona

L'acusació particular demanava la presó provisional comunicada i sense fiança però la fiscalia i el jutge consideren que no es compleix cap dels requisits perquè no hi ha risc de fugida. Diu l'auto del jutjat d'instrucció número 7 que l'acusat té feina estable, família, parella i una filla i s'ha presentat cada vegada que li han demanat.

Tampoc es considera que pugui alterar proves i tot i que el van enxampar conduint sense carnet el 2016 això no computa com a antecedent penal. El jutjat sí que li retira el permís per conduir i l'obliga a presentar-se cada dia 1 al jutjat de pau més pròxim a casa seva.

Li imputen un homicidi per imprudència greu, no auxiliar a la víctima i conduir begut. Se l'acusa d'haver atropellat un jove de 19 anys a Empuriabrava que tornava de la feina en patinet.

Després d'envestir-lo, el conductor va fugir sense ajudar-lo però es va acabar entregant a la policia local una hora després i va donar positiu al test d'alcoholèmia. La víctima va morir el 10 d'octubre a l'Hospital Trueta, un dia després de l'atropellament.

El cas es va reobrir el dia 19 després d'haver-se arxivat inicialment perquè segons va explicar el TSJC, en un primer moment, el jutge instructor no tenia ni atestat ni denúncia i fins una setmana després dels fets no va saber la identitat de l'acusat, a qui la policia local de Castelló d'Empúries va deixar en llibertat poques hores després de l'accident. Per això, la família de la víctima ja va anunciar que denunciaria l'actuació dels agents d'aquesta comisaria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00