Sociedad

Comença el judici de la Rosario, la dona de 97 anys desnonada per error a l'Hospitalet

Avui han declarat davant el jutge els representants de la finca, la propietat i el manyà que va obrir la porta equivocada

La família assegura que la Rosario no s'ha recuperat del xoc emocional de perdre les seves coses

Un mosso d'Esquadra espera al costat d'un portal.Getty Images

Barcelona

El 19 de febrer una comitiva judicial va anar al barri de la Torrassa a executar un desnonament. Havien d'anar a l'àtic primera. Van anar un pis més amunt, al sobreàtic. Aquest error va fer que la Rosario, una dona de 97 anys, fos desnonada sense motiu de casa seva, on feia 60 anys que vivia. Aquells dies de febrer estava malalta i s'havia traslladat temporalment al pis d'un dels seus fills, que la volia a prop per poder-la cuidar millor. Quan va tornar a casa, va veure que estava mig buida.

No només es van endur una rentadora, o la mini pimer, o joies, o la vaixella de plata i 5.000 euros en efectiu que la Rosario tenia amagats a la seva habitació. També es van endur l'única foto que conservava del seu casament - el seu marit va morir ja fa anys - i el seu diari personal, on estava apuntant des de feia 7 anys el seus records de joventut, des de la Guerra Civil. També es van endur el seu embolcall, el vestit amb el qual volia ser enterrada. "Tot això no m'ho tornaran amb diners. Ningú m'ho podrà pagar", deia la Rosario fa mig any a SER Catalunya quan la vam visitar al seu pis del barri de la Torrassa quan feia tres dies que hi havia tornat.

L'administrador de finques va dir que es remetia a l'acta de llançament, on quedava molt clar que no es va trobar cap persona dins del pis quan es va anar a executar el desnonament. Aquest document, segons l'Emiliano, fill de la Rosario, ja venia imprès del jutjat. Ell assegura també que ningú s'ha disculpat: ni el jutjat, ni l'administrador de finques ni la propietària del pis. Tant els administradors de Finques Gual com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van admetre fa mesos que hi havia hagut un error d'identificació del pis i que la Rosario, que paga el llouer religiosament, no havia de ser expulsada de casa seva.

De fet, la família denuncia que durant els tres mesos que la Rosario no va poder entrar al seu pis, els propietaris li van cobrar el lloguer igualment. Des que va passar tot plegat, la família d'aquesta dona explica que no aixeca cap i que el cop emocional va ser molt dur per a ella. Ara mateix porta una setmana ingressada amb un quadre d'ansietat i insuficiència respiratòria derivada dels nervis del judici, tot i que la família diu que evoluciona favorablement i que vol continuar lluitant per recuperar les seves coses.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00