La LlavorLa Llavor
Sociedad
LA LLAVOR

Canvi de cadires en el Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana?

Les eleccions per a aquest organisme certificador se celebren el pròxim dia 9. Dos dels tres candidats parteixen amb avantatge: l'actual president, candidat de la Unió de Llauradors, i un dels vocals és el candidat d'AVA

La llavor (06/11/2021)

La llavor (06/11/2021)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1636182306942/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La tercera en discòrdia és Mireia Vidal que es presenta per COAG. En La Llavor, els dos principals candidats i companys de direcció del comité certificador han explicat que sempre hi ha diferents maneres d'afrontar un mateix objectiu. Ambdós coincideixen en que han treballat sense cap problema durant els últims anys i auguren que així seguiran, és la seua pretensió, independentment del resultat de les eleccions.

José Antonio Rico, actual president i candidat de la Unió de Llauradors, subratlla que ha sigut treball de tots convertir el Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana en el que actualment és: un organisme certificador de la qualitat de la producció ecològica valenciana amb prestigi i reconegut en qualsevol mercat. La seua certificació es considera garantia de qualitat.

Per això afirma que volen seguir pel mateix camí. Donant servei a l'agricultor i resolent els seus dubtes sobre com emprendre, sobre quins productes utilitzar i, sobretot, intentant que productor i consumidor tinguen un contacte més estret. És la clau per a garantir el futur de la producció ecològica.

Escolta ací l'entrevista al candidat de la Unió de Llauradors, José Antonio Rico:

José Antonio Rico - Unió de Llauradors

07:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1636115516457/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vicent Faro és el candidat d'AVA i, com Rico, nega que hi haja problemes de sintonia a partir d'ara. Subratlla que el treball del Comité ha de passar de manera obligatòria per donar servei al productor ecològic però posa l'accent en la ramaderia. La gran oblidada que podria, a més, resoldre la manca d'abonaments de qualitat, ara que s'aposta per la sostenibilitat.

Una discrepància, sí, que existeix entre tots dos. Mentrestant Faro, el candidat d'AVA, afirma que sempre hi ha politització quan parlem d'entitats formades per persones. Rico, el candidat de la Unió, és categòric a l'hora de negar politització del comité i recorda que va ser el propi comité, davant la inacció de les dues organitzacions agràries a les quals ells representen, qui es van enfrontar en el seu moment a la conselleria (sent Elena Cebrián consellera) perquè, malgrat els seus anuncis sobre ajudes per a producció ecològica que van portar a molts a enfocar-se en eixe sentit, els diners no arribaven.

Escolta ací l'entrevista al candidat d'AVA, Vicent Faro:

Vicent Faro - AVA

07:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1636115678817/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Rebost

ESPAGUETIS AMB VERDURES

Espaguetis amb verdures / Santi Hernández

El Rebost: Pasta amb verdures

04:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1636370174472/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta setmana carreguem les bateries amb uns espaguetis deliciosos. Aquesta vegada ni bolonyesa, ni carbonara. Aquesta setmana, de verdures. I anem a aprofitar les verdures que tenim a mà en casa. Verdures de temporada delicioses. La característica més destacable d'aquesta recepta és que li val qualsevol verdura. En aquesta ocasió jo he optat per unes tomaques cherry, albergínia, carlota i pimentó italià, encara que si haguera tingut unes carxofes a mà hauria sigut la bomba.

INGREDIENTS

Pasta (espaguetis)

Albergínia

Pimentó italià

Tomaques cherry

Carlota

Oli d'oliva verge

Sal

Una fulla de llorer

Parmesà (opcional)

Orenga

ELABORACIÓ

En primer lloc començarem a preparar el sofregit de les verdures. Per a això, començarem netejant i tallant les verdures en xicotets trossos. Afegim a una paella un bon raig d'oli d'oliva verge i hi incorporem la carlota, el pimentó i l'albergínia. Quan la verdura comence a suar li afegim les tomaques cherry i les saltem fins que estiguen bé sofregides i perden tota l'acidesa.

Mentrestant, bollim la pasta amb aigua, sal i una fulla de llorer el temps que marca el fabricant. Una vegada estiga al punt, escorrem i mesclem amb el sofregit. Li donem un parell de voltes perquè s'integren bé els sabors i llest. Hi podem afegir parmesà ratllat i fins i tot els podem gratinar. Brutal!

Ací tens la cecepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/espaguetis-con-verduras/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00