Lunes, 06 de Diciembre de 2021

Otras localidades

El fiscal manté la petició de 31 anys de presó per a l'acusat d'assassinar la mare a Sils

L'acusat ha utilitzat l'últim torn de paraula per reivindicar que no és un "diable".

El jurat comença a deliberar demà al matí.

L'acusat, durant el judici.

L'acusat, durant el judici. / Imatge: Agència ACN

El fiscal, Víctor Pillado, sosté que el parricida confès va atacar la mare per sorpresa i que la dona no va tenir cap possibilitat de defensar-se. L'acusa d'assassinat amb agreujant de traïdoria i parentiu.

I ho va fer, remarca, per poder seguir saquejant-li la pensió, ocultar que havia demanat un crèdit al seu nom i seguir mantenint el seu tren de vida. Per això, també l'acusa d'un delicte de falsedat en document mercantil i un delicte continuat d'estafa contra la Seguretat Social.

Pillado diu que a partir del setembre del 2017 l'acusat va començar una relació amb una prostituta i va començar a gastar més diners dels que tenia, perquè no consta que treballés. En només un mes, ha apuntat, "va dilapidar 9.000 euros".

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Això és el que, considera, va portar-lo a planificar la mort de la mare i ha qualificat d'absurda la versió que ha donat l'acusat, que va explicar que es van discutir, li va tapar la boca perquè callés i va morir asfixiada. Basant-se en les declaracions dels forenses, Pillado sosté que "no es mata una persona sense voler", cal una "força considerable" i durant una certa estona.

Ha defensat també que va ser un crim premeditat i ha recordat que sis dies abans de la mort va comprar una pala, una aixada i unes brides, amb les que -manté- va lligar el cadàver i un dia després va demanar en nom de la víctima un crèdit de 13.000 euros.

Segons el fiscal, un cop va matar la mare la va embolicar amb plàstic i la va amagar en una habitació a la que va segellar la porta per ocultar la pudor amb l'objectiu de poder seguir cobrant la seva pensió de viduïtat.

El cos no el van trobar fins el 31 d'agost del 2018 després que les amigues de la víctima en denunciessin la desaparició. Durant un temps, l'acusat -sosté el fiscal- va fer-se passar per la mare contestant whattsapps d'aquestes amigues i familiars.

La defensa, per contra, diu que és un homicidi imprudent, una discussió familiar amb un final fatal i demana 4 anys de presó per al seu client per un homicidi per imprudència.

Considera que el fiscal es basa en conjectures i adverteix que no té sentit que la matés perquè podia seguir quedant-se-li la pensió o demanar crèdits en nom d'ella perquè estava habilitat al compte bancari de la dona.

Per la defensa, que comprés una aixada i una pala s'explica perquè volia arreglar el jardí. Al jurat li ha recordat que, en cas de dubte, sempre s'ha de resoldre a favor de l'acusat.

En l'últim torn de paraula l'acusat ha dit que no és un "diable": "tinc 46 anys i és el primer cop que tinc problemes amb la justícia. Potser em mereixo 30, 40 o 50 anys de presó, no ho sé, però vull almenys que diguin la veritat sobre mi, que no jutgin tota la meva vida per un acte"

El jurat popular comença a deliberar demà al matí.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?