Martes, 07 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Hipra preveu administrar la seva vacuna com a tercera dosi a Europa i primera a Àfrica

L'empresa creu que els assajos clínics de segona fase s'hauran de fer amb personal sanitari perquè molts candidats que se'ls ofereixen no arriben als 6 mesos de vacunació requerits.

Ja han començat a produir amb l'objectiu de tenir entre 50 i 75 milions de dosis per al 2021 i 600 milions per al 2022.

Planta d'Hipra.

Planta d'Hipra. / Imatge: Agència ACN

Hipra segueix esgarrapant dies al calendari i ja ha començat el procés per tenir estoc suficient de la vacuna contra la covid. La intenció de la firma d'Amer és tancar 2021 amb entre 50 i 75 milions de dosis i créixer fins als 600 milions l'any vinent.

El director de salut humana de la companyia, Toni Maneu, ha explicat que en la fase II dels assajos clínics estan tenint problemes per trobar els voluntaris adients perquè es demana tenir més de 18 anys i haver rebut la segona dosi de Pfizer fa almenys sis mesos però degut a l'estratègia de vacunació adoptada per Salut, el gruix principal de població encara no fa mig any que s'ha vacunat.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Segons Maneu això farà que hagin de recórrer a gent d'edat més avançada i, sobretot, personal sanitari "de primera línia de foc" que van ser vacunats de manera prioritària.

Maneu ha explicat que de seguida tindran primers resultats per poder passar a la tercera fase i rebre l'aprovació condicional de les autoritats per començar a administrar la vacuna com a tercera dosi el primer semestre del 2022 però no serà fins al cap d'un any d'assajos quan rebran l'aprovació definitiva. És el temps necessari per valorar la capacitat de generar anticossos de la vacuna.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Segons Maneu, es comercialitzarà com a tercera dosi a Europa però no descarta iniciar assajos clínics per veure la seva fiabilitat com a primera dosi en entorns amb baixa vacunació, com Àfrica.

Tot i que en la segona fase, les proves es fan amb vacunats amb Pfizer, en la tercera ja es buscaran voluntaris vacunats amb altres marques perquè el producte d'Hipra s'administrarà a tot tipus de vacunats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?