La LlavorLa Llavor
Sociedad
La Llavor

La bioprotecció és qualitat

Regina Monsalve, presidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graus de València i Castelló, després de la celebració a València del segon congrés de Bioprotecció en el sector productiu afirma que, perduda la batalla de la quantitat, cal donar la batalla de la qualitat

La llavor (20/11/2021)

La llavor (20/11/2021)

30:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1637392088108/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Monsalve arriba a eixa conclusió després que s'haja celebrat la segona edició d'un congrés pioner i referència en la bioprotecció. No es tracta només, afirma, de trobar substituts sostenibles als mitjans tradicionals per a combatre les plagues, per exemple. És anar més enllà. La bioprotecció és el sistema de defensa natural.

Amb la producció convencional massiva ja sabem què hi ha i no podem competir per les característiques del camp valencià, explica Monsalve, que no obstant això, pot guanyar la partida de la qualitat al ser produccions més reduïdes i quasi que artesanals.

Regina Monsalve / Cadena SER

I en La Llavor ha explicat, de forma molt gràfica, com eixos models de producció massius estan darrere de moltes plagues. La coberta vegetal, les mal anomenades males herbes, són la llar de molts organismes que són enemics naturals d'aquells que provoquen les plagues.

Monsalve lamenta que sempre es parla del camp en negatiu i això també provoca rebuig en els joves que difícilment consideraran l'agricultura o la ramaderia com a opció si només senten com va de malament. Al mateix temps troba a faltar educació. Falta formació en els més xicotets sobre agricultura, ramaderia i pesca en general. I en particular sobre el nostre. L'horta valenciana és l'horta d'Europa, però tindre-la a la porta de casa provoca que no li donem la importància que mereix.

El segon Congrés VIO ha contat amb la participació dels màxims representants de les federacions de cooperatives agràries de Balears i la Comunitat Valenciana, de l'IVIA i d'experts internacionals. Entre altres aspectes s'han abordat qüestions ja tractades ací en La Llavor, com els tractaments naturals per a fer front a la plaga del cotonet.

El congrés, a més, es fixa en l'usuari final. Per això, conceptes com a sostenibilitat i respecte als ecosistemes han sigut claus en les jornades.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad