Sociedad

La Generalitat inicia els tràmits per pacificar la Nacional 2 entre Mataró i Montgat

Territori invertirà 18 milions d'euros per convertir aquesta carretera en una via d'un sol carril per sentit i voreres més amples que guanyi en amabilitat i seguretat

Plànol de la pacificació de la N-II / Generalitat de Catalunya

Barcelona

El departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori ha encarregat la redacció del projecte per pacificar la Nacional 2 al baix Maresme, entre Mataró i Montgat. L'objectiu és transformar aquesta carretera en una via amb menys trànsit, més segura i amb més espai per als vianants i les bicicletes.

La pacifiació de la Nacional 2 es va acordar al Pacte per la Mobilitat del Maresme que recull la voluntat de convertir la aquesta via en una avinguda d'un sol carril per sentit on les bicicletes tindran un espai reservat al llarg dels 13 quilòmetres que hi ha entre Mataró i Montgat. També s'ampliaran voreres i es millorarà la permeabilitat d'aquesta via amb al front litoral i l'accessibilitat al transport públic.

Aquestes actuacions a la N-II costaran 18 milions d'euros. De moment, s'ha licitat la redacció del projecte, que es farà en coordinació amb els ajuntaments i els agents territorials implicats. La transformació d'aquesta carretera forma part del conjunt d'actuacions que Territori durà a terme a la comarca per transformar la mobilitat ara que han desaparegut els peatges de l'autopista C-32. S'hi invertiran 120 milions d'euros en el període 2022-2016. Es tracta de reconfigurar aquesta via, altres carreteres i vials de la zona per captar una part del trànsit que ara circula per la nacional 2.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00