Sociedad

Una calamarsada ha tancat l'aeroport del Prat durant una hora

L'activitat ja s'ha recuperat, però és mantenen els retards i s'han hagut de desviar alguns vols

L'entorn de l'aeroport emblanquinat per la calamarsada / David Casals

Barcelona

L'Aeroport del Prat s'ha despertat aquesta matinada cobert de blanc, per un forta calamarsada. Durant una hora, les pedres de gel a les pistes han impedit els enlairaments i aterratges d'avions i, quan s'ha pogut reprendre l'activitat, s'ha fet a un ritme més lent de l'habitual. Tot plegat és tradueix en retards i el desviament d'alguns vols.

Fonts d'AENA expliquen que les es pistes afectades per la calamarsada s'han netejat mecànicament perquè la temperatura no estava per sota dels zero graus i, en aquestes condicions, no està indicat utilitzar productes per fondre el gel. Quan s'ha pogut reprendre l'activitat a l'aeroport, s'ha fet deixant més espai entre operacions per seguretat. El tancament de primera hora i aquesta operativitat més lenta provoca retards i ha obligat a desviar alguns vols.

El Prat ha estat una de les infraestructures més afectades per aquest temporal. Dimarts la tercera pista va quedar inutilitzada també per la tempesta. En aquest cas, per una mànega d'aigua que va omplir de brutícia el camp de vol i no s'hi va poder operar en aquesta pista durant hores.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00