Domingo, 16 de Enero de 2022

Otras localidades

La formiga boja arriba al Port de Barcelona

Aquesta espècie invasora va ser detectada l'any passat i l'equip de fauna i flora de la Generalitat ja treballa per eliminar-la

La formiga boja detectada al port de Barcelona

La formiga boja detectada al port de Barcelona / Generalitat de Catalunya

L'equip de fauna i flora de la Generalitat porta mesos treballant al Port de Barcelona per eliminar una plaga de formigues boges, una espècie invasora originaria de l'Àfrica Subsahariana, que rep aquest nom pels seus moviments erràtics.

Segons ha informat aquest dijous el Departament d'Acció Climàtica, les van detectar el febrer de l'any passat en una de les portes d'accés al Port de Barcelona i més endavant, en una rotonda i a les tapes del clavegueram de les mateixes instal·lacions.

Després de fer un càlcul de quantes n'hi pot haver i els llocs exactes, els tècnics de fauna i flora han començat a tractar la plaga amb diferents insecticides. Uns treballs que haurien d'acabar a la primavera.

La bona notícia, segons el Sisco Mañas, un dels tècnics de fauna i flora de la Generalitat que hi està treballant, és que a diferència del que ha passat a Mallorca, Andalusia o a les Canàries, aquí a Catalunya, de moment, aquesta formiga invasora no s'ha mogut del Port de Barcelona. "Només n'hi ha a una rotonda del Port de Barcelona. Si l'eliminem d'allà, l'haurem erradicat a Catalunya... fins que torni a entrar".

Com ha passat amb moltes altres espècies invasores, la formiga boja va arribar en un contenidor de mercaderies.

Mañas precisa que la formiga no suposa cap risc per a les persones, però és molt destructiva, s'instal·la als edificis i pot afectar camps agrícoles, a més de desplaçar les formigues autòctones i altres invertebrats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?