Sociedad

UGT denuncia la situació dels infermers de la Residència Geriàtrica de Maó

La manca de personal obliga a fer més hores extres de les legalment permeses segons el sindicat

UGT denuncia la manca de treballadors d'Infermeria que ha esgotat a la plantilla existent. / Google.

Mahón

El sindicat UGT, pel que fa a la seva àrea de serveis públics, denuncia que el departamet d'infermeria de la Residència Geriàtrica de Maó viu una situació insostenible perque la manca de personal els ha obligat a fer hores extres il·legals i a renunciar a descansos i vacances. Asseguren que la plantilla està esgotada físicament i psicològicament.

Aquesta infradotació de personal ha suposat que el personal hagi doblat torns, no hagi descansat en 12 ó 13 dies i hagi sobrepassat la jornada laboral entre 30 i 90 minuts cada dia segons el sindicat.

UGT-Serveis Públics exigeix a l'Ajuntament de Maó que solucioni de manera urgent els dèficits de personal i ha comunicat que denunciarà la situació davant d'Inspecció de Treball.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Maó reconeix i assumeix la manca de personal d'Infermeria a la Residència Geriàtrica Municipal tal com ha denunciat el sindicat UGT. Esgrimeix en la seva defensa que és un tipus de professional que no es troba al mercat. En aquest sentit, apunten que la borsa d'infermers està esgotada, i tampoc hi ha cap altra administració que tingui professionals disponibles. Assenyalen que també s'ha intentat contractar gent que no és al borsí, s'ha mirat en altres comunitats si tenien personal disponible i fins i tot s'ha buscat infermers jubilats que volguessin treballar de manera puntual. Cap d'aquestes iniciatives no ha tingut èxit.

Pel que fa a la possibilitat d'una denúncia davant d'Inspecció de Treball, l'Ajuntament argumenta que la seva actuació en aquest tema és legal i que disposen d'informes favorables al respecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00