Sociedad

Els centres educatius de Menorca tenen actualment 39 aules confinades

L'increment de la incidència ha motivat un augment de les proves PCR, que arriben a les 600 o 700 diàries a l'illa

Aules buides / Wikipedia

Mahón

Els centres educatius de Menorca tenen actualment 39 aules confinades, 17 a la zona de Ciutadella, sis al centre de l'illa i 16 a Maó, Sant Lluís i Es Castell, tal com ha confirmat aquest dijous el director d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut de Menorca, Txema Coll.

Precisament aquest dijous, Coll ha mantingut una reunió telemàtica amb els directors dels centres menorquins amb l'objectiu de resoldre les qüestions relacionades amb el confinament d'aules i el protocol que cal seguir en cada cas.

El director d'Atenció Primària ha indicat que aquesta onada afecta més els nens i, a més, l'increment de la incidència ha motivat un augment de les proves PCR, que arriben a les 600 o 700 diàries a l'illa, cosa que segons Coll provoca un retard en la comunicació dels resultats als nens.

En aquest sentit, ha subratllat que des de dilluns passat s'ha aplicat un canvi per tal de millorar aquesta situació, que consisteix que als nens se'ls faci un test d'antígens en un primer moment --i no una PRC, com fins ara--.

Aquesta mesura permetrà que els resultats siguin "pràcticament immediats", ha indicat Coll. Per això s'obrirà la Unitat de Volants d'Atenció al COVID-19 (UVAC) del centre de Salut Dalt Sant Joan de Maó durant les tardes de dilluns a divendres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00