La LlavorLa Llavor
Sociedad
LA LLAVOR

Esmorzar mirant l'Horta

Un documental sobre l'Horta que pretén cridar l'atenció sobre el perill que pateix eixe entorn i la recepta d'un nou entrepà premi Cacau d'Or, protagonistes de la Llavor

La llavor (04-12-2021)

La llavor (04-12-2021)

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1638602435551/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

"Camagroga" és el malnom d'una família d'agricultors d'Alboraia i també el títol d'un documental dirigit per Alfonso Amador que explica com és el dia a dia dels "Camagroga", que cultiven xufes i cebes en una terra d'horta cada vegada més amenaçada i condemnada a ser una cosa exòtica. Premiat en el prestigiós festival japonés de Yamagata, el documental va arribar a estar preseleccionat per als Goya, encara que no va passar el tall, i en breu el podrem veure en alguna plataforma digital.

Amador, en La Llavor, ha explicat que la idea va nàixer després de conéixer Antonio "Camagroga", a qui va llogar un hort urbà. La seua història, la seua vida... li va inspirar per a intentar, des de la imatge i amb molt poques paraules, reflectir una manera de vida que ací, per pròxim, no ens crida l'atenció, i que corre perill de desaparéixer enterrat per una globalització que fuig de la qualitat i l'artesania.

Comparteix programa Amador amb Sergio Expósito, qui al capdavant del Bar Beluga de València, inclou en la seua carta un nou entrepà que ja comparteix espai amb clàssics com la brascada, el "chivito" o l'Almussafes: el Quart de Poblet; una proposta que ha sigut reconeguda en l'edició d'aquest any dels Premis Cacau d'Or. Concretament s'ha emportat el premi especial Amstel a la millor recepta per a eixe nou entrepà amb allioli, creïlles, ou i llomello adobat.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad