La LlavorLa Llavor
Sociedad
La Llavor

La Xylella d'una banda, la realitat per una altra

L'Associació Comtat Viu afirma que la Generalitat no està a l'altura en la lluita contra la plaga i les seues bandades estan afonant als agricultors afectats

La llavor (11-12-2021)

La llavor (11-12-2021)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1639206653373/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Des de Comtat Viu, Héctor García explica que des que van aparéixer els primers focus el 2017 s'han produït moltes bandades. En primer lloc portant la directiva europea de destrucció d'arbres afectats a l'extrem, i destruint molts arbres més dels necessaris. A més, a destemps, deixant zones pendents d'arrancada durant mesos. Per si faltava alguna cosa, es van enviar massa mostres als laboratoris i els van col·lapsar.

Més tard, i passat el temps que dona la Unió Europea per a prendre altres mesures si l'arrancada agressiva no dona resultat (un o dos anys), es deuria, opina García, tapar l'entorn de les zones afectades que, afirma, van molt més allà de les reconegudes oficialment per a intentar conviure amb la plaga sense fer un mal afegit.

Perquè, explica García, les ajudes es queden tal qual. Per exemple, el dia 3 es feia públic un pla d'ajudes dotat amb mig milió d'euros. Una quantitat que està molt lluny de la necessària.

A més, per a accedir a les ajudes s'han establit una sèrie de criteris totalment irreals i allunyats de la realitat. Per exemple, es demana una concessió d'aigua en zones de muntanya que mai la tindran.

El Rebost

Cuixa de corder. Mai falla

Cuixa de corder / Santi Hernández

S'acosta el Nadal i comencem a preparar receptes delicioses i tradicionals alhora. Enguany vos porte de nou el corder, però en la seua versió més senzilla. La cuixa de corder al forn. Una súperrecepta que mai falla. Jo, personalment, ja les tinc comprades amb dues talls en cadascuna, envasades al buit i al congelador. Són receptes ideals per a poder estar amb la família la Nit de Nadal o el dia de Nadal. La guarnició ja és qüestió de gustos. Jo hi posaré creïlles i cebes però també podeu usar ingredients més típics nadalencs com són la poma rostida, les castanyes, les prunes o les orellanes. Li aporta un toc molt especial.

INGREDIENTS

1 cuixa de corder (per a 3 persones)

4 creïlles mitjanes

2 cebes

Oli d'oliva verge extra

Pebre

Vi blanc

En primer lloc hem de macerar el corder, i per a això el farem amb vi blanc i herbes aromàtiques durant unes hores abans. Personalment m'agrada fer-ho des de la nit anterior. L'endemà simplement hem de salpebrar la cuixa de corder, li afegim oli d'oliva verge extra, les cebes, les creïlles i una miqueta més de vi blanc. La introduïm al forn calent a 180 - 200 °C durant unes dues hores aproximadament. Recorda pegar-li la volta de tant en tant i regar-la amb el suc que es desprén del corder. Passat aquest temps, apaguem el forn i la deixem dins. El resultat és espectacular.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/pierna-de-cordero-nunca-falla/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00