Sociedad

Indignació dels veïns de Finestrelles per la pèrdua dels busos de barri

La reordenació de les línies que donaven servei a aquest barri d'Esplugues de Llobregat i a vàries escoles de la zona converteix trajectes que fins ara eren de 10 minuts en "un recorregut turístic" per altres barris de la ciutat, segons denuncien els afectats

-- / Enrique Cepeda Gonzalez (@miniautobusero) / Twitter

Esplugues de Llobregat

Indignació dels veïns de Finestrelles i les famílies de les escoles d'aquest barri d'Esplugues de Llobregat, que està a tocar de l'Hopistal Sant Joan de Déu, pel canvi en els recorreguts dels dos busos de barri que fins ara els connectaven amb el centre del municipi i amb la línia 3 del metro a Zona Universitària. Des de dissabte, però, tant un servei com l'altre s'han vist alterats: el bus EP1 finalitza ara a l'Hospital Sant Joan de Déu i la connexió amb el metro queda reduïda a una única línia i el tram de l'EP2,que comunicava directament el barri amb el centre de salut o el mercat s'ha suprimit.

Els veïns es queixen que els recorreguts que si es mantenen fan molta volta i converteixen un trajecte bàsic que en línia recta no suposa més de 10 minuts en una volta de més de 25 minuts. La tresorera de l'associació de Veïns de Finestrelles, Victoria Santos denuncia que "ens enganyen dient que milloren les freqüències i que tindrem un bus cada 15 minuts. Però de què em serveix si després hem de fer la volta per altres barris, com el de Can Vidalet i triguem molt més. Arribes abans caminant". Els veïns lamenten que l'Autoritat Metropolitana del transport hagi suprimit un servei que van reivindicar durant molts anys. "Ens proposen que anem a les àrees d'intercanvi de busos, però no té sentit haver de fer transbordaments en un municipi que és petit". "Hi ha gent gran, que viu a la part més antiga del barri, que ara trigarà 50 minuts –25 d'anada i 25 més de tornada- només per arribar al CAP". ES queixen a més que els canvis s'han fet sense consultar prèviament als afectats i sense consens.

Els nous recorreguts, que es van implantar dissabte, també han agafat amb el peu canviat als alumnes dels centres educatius que hi ha a la zona: l'Institut Joanot Martorell, l'Escola Garbí i l'Escola Isabel de Villena. Aquesta última perd la parada que tenia al mateix carrer i el trajecte directe que molts alumnes utilitzaven per anar sols a l'escola o per poder dinar a casa a migdia. L' Imma, mare d'un nen d'11 anys diu que "fins ara el deixàvem anar sol perquè teníem la confiança que era un bus de barri i que el deixava a la porta. Ara l'opció més viable que tenim és que agafi el 68 o el 78, però aquests fan parada un parell de carrers per sota de l'escola, en una zona que no està habitada ni tampoc gaire il·luminada. I no em refio de deixar-lo sol". Els fills de la Raquel fins ara combinaven el TRAM amb el bus de barri "perquè el 68 i el 78 que venen des de Sant Joan Despí i Cornellà, a primera hora van molt plens". "Ara no sé quina combinació podrem fer, encara no tenim clar ni els recorreguts ni els horaris".

A tot això cal sumar la forta densitat de trànsit privat a una zona d'enllaç entre la B23, la Ronda de Dalt i la Diagonal que a més estarà en obres com a mínim un any, amb el que això suposa de dificultat afegida per als que optin per anar caminant o en bicicleta.

Els veïns de Finestrelles començaran aquesta setmana una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament i l'Autoritat Metropolitana del Transport que facin marxa enrere. Des de l'Ajuntament d'Esplugues diuen que els canvis busquen "fer més atractives les línies, millorant les freqüències i fent recorreguts més simètrics i optimitzats". Asseguren també que "no es per connexió amb centres escolars perquè aquests queden coberts pels busos 68 i 78".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00