Sociedad

La crisi de components retarda el canvi de vehicles del porta a porta

L'Ajuntament de Barcelona encara no ha pogut renovar tota la flota del sistema de recollida porta a porta de Sant Andreu

Recollida porta a porta / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

La crisi mundial de components ha retardat la renovació dels vehicles que recullen les escombraries al districte de Sant Andreu de Barcelona. L'ajuntament no ha pogut complir amb el compromís de tenir renovada tota la flota aquesta tardor perquè un dels sis camions del sistema de recollida 'porta a porta' que faltava per renovar, encara no ha arribat. És un camió de gas natural que, segons fonts municipals, arribarà al gener.

Els altres cinc camions, dos elèctrics i tres de gas natural, sí han arribat a temps i ja circulen.

El que sí ha fet aquests últims mesos l'Ajuntament de Barcelona és mesurar el soroll que fan aquests camions quan recullen les escombraries, després de les queixes rebudes pels veïns, i ha conclòs que en cap cas es superen els límits permesos. Aquestes mateixes fonts expliquen que les queixes han anat a la baixa respecte als inicis de la implantació del porta a porta, com també ho ha fet l'abandonament de bosses d'escombraries al carrer.

A partir de l'1 de gener de 2022, tal i com estava previst, els veïns d'aquest districte que facin servir més de 40 vegades els contenidors intel·ligents de resta orgànica tindran un descompte del 30% en la taxa de recollida de residus.

A mitjans de gener també es col·locaran contenidors intel·ligents d'orgànica per a les comunitats de veïns de menys de 20 habitatges. I s'obrirà un punt d'informació a la Plaça de les Palmeres on el veïnat podrà recollir el seu clauer per obrir aquests contenidors.