Sociedad

Traslladen al bisbe Conesa a Solsona

El mitrat queda com administrador dioesà fins el 12 de març en que asumirà el càrrec a la província de Lleida

El bisbe Francesc Conesa ha estat designat nou respnsable de l'església catòlica a Solsona. / Bisbat de Menorca.

Mahón

El Vaticà ha anunciat aquest migdia el nomenament del fins ara bisbe de Menorca, Francesc Conesa com a nou cap del bisbat de Solsona a la província de Lleida. Es preveu que prengui posesió del càrrec el proper 12 de març. Francesc Conesa ha estat al capdavant dels catòlics menorquins durant cinc anys.

D'acord amb la normativa canònica, des d'avui i fins al dia 12 de març, Mons. Francesc Conesa roman com a administrador diocesà de Menorca. A partir de la seva presa de possessió a Solsona, la Diòcesi de Menorca quedarà com a “seu vacant”. Des d'aquell moment, el govern de la Diòcesi quedarà a càrrec del Col·legi de consultors, que serà el competent per elegir Administrador diocesà, a no ser que la Santa Seu nomeni un Administrador Apostòlic.

Cal recordar que el bisbat de Solsona ha estat els darrers mesos en el centre de la polèmica ja uqe el seu anterior responsable, Xavier Novell, va renunciar al càrrec a l'agost en voler casar-se amb l'escriptora de novel·la eròtica Sílvia Coballol. El matrimoni es va celebrar al mes de novembre. Novell treballa ara a una empresa d'inseminació ramadera .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00