Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Reyes Magos

La pandèmia fa adaptar la desfilada dels Reis Mags a La Vall d'Albaida

Alguns municipis opten per rutes alternatives, mentre que altres apliquen mesures sanitàries

Imatge de la cavalcada adaptada del passat 2021 a Ontinyent / Amics dels Reis Mags Ontinyent

Ontinyent

La pandèmia de la covid-19 ha alterat les nostres vides des del mes de març de 2020, però hi ha una circumstància que no ha pogut trencar, la il·lusió dels més xicotets. Un any més, com ja passara en la de 2021, els municipis de La Vall d'Albaida han adaptat la desfilada dels Reis Mags a la situació pandèmia.

Un dels canvis arriba a la capital, Ontinyent, on en aquesta edició la cavalcada començarà a les 18:00 h a l'Avinguda Almaig, a l'altura de l'administració de Lotería nº1 i finalitzarà a la Plaça Major passant per Daniel Gil i el Carrer Major. Els ballets finalitzaran el recorregut en la plaça de la Concepció, per no massificar la plaça de l'ajuntament. D'aquesta manera, busquem carrers amples amb molts balcons. En finalitzar la desfilada es representarà l'acte de l'adoració dels Reis d'Orient. Per motiu de tindre més controlada la cavalcada en temes de seguretat sanitària, aquest any no podran participar els tradicionals “pastorets”.

Al municipi de Benigànim també s'han aplicat alternatives al que era habitual als messos passats, així des de l'Associació d'Amics dels Reis Mags expliquen que ho han preparat tot per fer bé la il·lusió dels xiquetes i xiquets, pel que han preparat una cavalcada segura i amb les següents mesures: S’ha ampliat el recorregut per evitar aglomeracions; l’entrega de regals canvia de lloc, per un espai més ampli com és el parc Beata Inés; dins del Parc hi haurà una zona exclusivament per als xiquets, xiquets i les seues famílies que han de recollir els regals; els Reis no podran tindre cap contacte amb els xiquets i xiquetes, els regals estaran davant dels reis i seran recollits pels xiquets.

 A Fontanars dels Alforins la cavalcada donarà inici a partir de les 18:00, quan començarà el recorregut dels Reis Mags pels carrers del poble. A les 20:00 està previst que dóne inici l’acte de l’adoració a la plaça i a continuació tradicional “Reparto” pel recorregut habitual.

Un dels municipis on no canvia la cavalcada és a L'Olleria, on tindrà lloc a partir de les 18 h i passarà pel recorregut habitual. Una cavalcada on es seguiran les mesures de seguretat en relació amb la Covid-19 com són l'ús obligatori de la mascareta i el distanciament social.

A Aielo de Malferit el recorregut serà el mateix que l'any passat, els Reis Mags aniran amb les carrosses reials i recorreran els principals carrers del poble a partir de les 18:30 hores perquè totes les menudes i menuts puguen veure’ls passar. Preguen des de l'organització que es respecten totes les mesures de seguretat: Ús de mascareta obligatòria; mantenir la distància social entre grups de no convivents; no estan permeses les aglomeracions; i no es pot acompanyar a la comitiva reial.

L'Ajuntament d'Agullent també ha prés mesures, i demà dimecres a partir de les 18:00 hores donarà inici una cavalcada que anirà des de la plaça de l’església fins al pati del col·legi. Al contrari del que era habitual, aquest any se celebrarà l’adoració i el parlament reial al propi pati del col·legi en lloc de a l’església per poder mantenir així les distàncies de seguretat segons requereix la situació.

Eixes són algunes de les cavalcades que tindran lloc demà, nit de Reis, a La Vall d'Albaida. En totes elles sol·liciten que es respecten les mesures sanitàries per poder viure la màgia de forma segura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00