Sociedad

Menorca recorda la seva tornada a la sobirania espanyola

La Comandància de l'Exèrcit de Maó va celebrar la Pasqua militar

El Comandant general de Balears, Fernando García Blázquez, va presidir la Pasqua militar a Maó. / Jordi Ribera.

Mahón

La comandància de Maó va allotjar un any més la celebració de la Pasqua Militar. L'acte va estar presidit pel comandant general de les Balears, Fernando García Blázquez.

Un piquet d'honors format per membres de l'Exèrcit de Terra, l'Armada i la Guàrdia Civil va entrar en formació al pati de la comandància. Va ser l'acte previ a la concessió d'una condecoració per la tasca al civil Enrique Muñoz Llopis.

En la seva al·locució, García Blázquez va destacar el paper de l'Exèrcit en la lluita contra la pandèmia a les Balears. Va recordar les tasques de rastreig de contactes estrets i el trasllat de vacunes. També va evocar els exercicis militars com el Pla Vigilant Balears per a la detecció primerenca d'incendis o les maniobres Spanish Minex 2021 al maig amb la participació dels ports de Maó i Porto Pi. Altres actes que va recordar van ser la celebració del 12 d’octubre a Alaior o la col·laboració amb l’Ajuntament des Castell per commemorar els 250 anys de la seva creació.

El Comandant General va fer especial esment a la participació al Congrés Internacional ICOFORT d'octubre que va posar en valor les fortalesses de l'Illa.

Per acabar, García Blázquez va recalcar la bona entesa entre les administracions que ha permès que dos dels quatre consorcis entre militars i entitats públiques a Espanya tinguin la seu a Balears.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00