Sociedad

Ciutadella elimina el mercat de dàtils i taronges de Sant Antoni

Els Tres Tocs es faran dins la Catedral

Dàtils / Aj. Ciutadella

Mahón

L’Ajuntament de Ciutadella ha adaptat els actes previstos per celebrar la Diada de Sant Antoni per tal d’adequar-los a l’actual situació sanitària. L’acte institucional de dia 16 de gener es manté al Teatre des Born a les 19.00 hores. Es farà entrega de la Medalla d’Or de la ciutat, a títol pòstum, a Pere Melis Pons, i la sra. Margarita Cursach Seguí, filòloga i experta en la figura de Melis, pronunciarà una conferència recordant els mèrits del distingit. Aquest acte estarà regulat per l’actual normativa sanitària pel que fa a l’assistència a teatres, i serà obligatori presentar el certiticat Covid per poder assistir.

Pel que fa al 17 de gener, s’ha suspès el tradicional Mercat de Dàtils i Taronges davant l’Hospital Municipal, en considerar aquest un espai vulnerable, mentre que la Fira de Sant Antoni, que se celebra a la Contramurada, es mantindrà però amb més espai entre les diferentes paradetes, amb l’habilitació d’un circuit per circular per l’interior de la fira, i amb seguretat privada que vigilarà el compliment de les mesures sanitàries, és a dir, el manteniment de la distància social i l’ús de mascareta.

Pel que fa a la tradicional Processó dels Tres Tocs, s’han introduït diversos canvis per tal de poder-la celebrar a la vegada que es garanteixen les mesures sanitàries. El recorregut serà el mateix de cada any fins a arribar a la plaça des Palmeres, on enguany la processó no s’aturarà i tampoc no es realitzaran els Tres Tocs en aquesta ubicació. La comitiva seguirà endavant pel carrer de Maó, Plaça Nova, Ses Voltes i Plaça de la Catedral. Així, no es passarà pels carrers més estrets del nucli antic, com són Sant Cristòfol i Sant Sebastià, com es feia tradicionalment. En arribar a la Catedral, la processó entrarà al temple, on tindran lloc els Tres Tocs i el cant del Tedèum. Quan acabi aquest acte religiós, la comitiva seguirà fins a l’Ajuntament, on es donarà per acabat la celebració cívica-religiosa.

El nombre d’autoritats assistents a la processó es reduirà en relació a altres anys, així com també el nombre d’integrants de la Banda de Música de Ciutadella que participen a l’acte. Des de l’Ajuntament de Ciutadella es demana a la ciutadania que eviti les aglomeracions a tots els espais per on passarà la processó, i es recorda l’obligació de l’ús de mascareta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00