Economia y negocios

Teresa Jordà: "Les declaracions de Garzón són extremadament agosarades per venir d'un ministre de Consum"

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural assegura que "a Catalunya fem les coses diferents i m'atreveixo a dir que millor. Estem en el bon camí i fent les coses ben fetes"

Barcelona

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha passat per l’Aquí amb Josep Cuní i ha comentat la polèmica al voltant de les paraules d’Alberto Garzón sobre las macrogranges i la qualitat de la carn. Jordà apunta que “les declaracions de Garzón són extremadament agosarades per venir d’un ministre de Consum” i que cal “fer compatible la sostenibilitat econòmica i l’ambiental”

La consellera remarca que “hi ha 10 comunitats que estan pendents d’una sentència dels tribunals europeus que pot portar multes milionàries per contaminació per nitrats i a Catalunya ens hem escapat”. Segons la responsable de ramaderia i també de canvi climàtic, “hem agafat la direcció adequada i bona. Es tracta de mitigar el canvi climàtic però amb sostenibilitat econòmica”

Tot i això, Teresa Jordà reconeix que “Catalunya té moltes granges de porc amb una producció intensiva. A Catalunya s’engreixen els porcs, és una activitat que es fa. És una realitat que passa però cada cop fent les coses millor” Admet que “hi ha una contaminació important per purins de porc. Ho hem esmenat però no ho hem solucionat. Tenim 68 municipis on hi ha una moratòria per ampliació o noves granges. Vol dir que són territoris contaminats. Estem en el bon camí i fent les coses ben fetes”

La consellera també apunta que “s’ha de posar damunt la taula què es vol dir amb macrogranges. Catalunya ja tenia una moratòria i no permetia fer instal·lacions tan immenses.”

Pel que fa al fet que el seu departament estigui al càrrec d’àmbits enfrontats com la ramaderia i també el canvi climàtic creu que “és una grandiosa oportunitat que en un mateix sostre conflueixin competències del sector primari i l’ambiental. Al final, qui ha vetllat pel territori és el sector primari i l’ambiental, dos universos que s’han mirat d’esquena i ara hi ha l’oportunitat de fer-ho possible i caminar junts”

Jordà també s’ha referit a les polèmiques pels parcs eòlics i les línies d’alta tensió i ha reconegut que “no es poden prendre decisions sense comptar amb la gent”. I que “de la manera en que està aterrant el projecte al territori, el parc eòlic marí no el veig gens amb mals ulls. Han aterrat molt bé i si no ho fan aquests, ho faran uns altres”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00