Miércoles, 19 de Enero de 2022

Otras localidades

El Consell allargarà la vida útil del parc eòlic de Milà

Els aerogeneradors actuals tenien previst estar en servei fins 2023

El parc eòlic va generar al 2021 manco energia que al 2020.

El parc eòlic va generar al 2021 manco energia que al 2020. / CIME.

El Consell Insular té previst ampliar la vida útil del parc eòlic de Milà. En teoria, aquesta acaba el proper any i hi ha en marxa un projecte per repotenciar la zona amb nous aerogeneradors, però, a l’espera que es faci efectiu, el Consell vol donar continuïtat als molins actuals.

Així ho ha dit el conseller de Medi ambient, Josep Juaneda. Té clar que, mentre es concreta el projecte del nou parc, s’estirarà la vida útil dels aerogeneradors actuals que enguany faran 19 anys.

Però la nova central d’energies renovables de Milà encara es troba en una fase molt embrionària. Es fa feina en la redacció del projecte definitiu i s’està a l’espera de tenir garanties del Govern central per a que es financi amb fons europeus. Mentre, el parc eòlic va reduir l’any passat al seva producció en un 40%. Es va passar de 3.600 Mwh a 2.236.

Juaneda explica que els motius d’aquest descens a la producció han estat les avaries que han costat més temps i doblers del normal per l'antiguitat dels aerogeneradors així com el desgast de tota la instal·lació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?