Sociedad

El Consell allargarà la vida útil del parc eòlic de Milà

Els aerogeneradors actuals tenien previst estar en servei fins 2023

El parc eòlic va generar al 2021 manco energia que al 2020. / CIME.

Mahón

El Consell Insular té previst ampliar la vida útil del parc eòlic de Milà. En teoria, aquesta acaba el proper any i hi ha en marxa un projecte per repotenciar la zona amb nous aerogeneradors, però, a l’espera que es faci efectiu, el Consell vol donar continuïtat als molins actuals.

Així ho ha dit el conseller de Medi ambient, Josep Juaneda. Té clar que, mentre es concreta el projecte del nou parc, s’estirarà la vida útil dels aerogeneradors actuals que enguany faran 19 anys.

Però la nova central d’energies renovables de Milà encara es troba en una fase molt embrionària. Es fa feina en la redacció del projecte definitiu i s’està a l’espera de tenir garanties del Govern central per a que es financi amb fons europeus. Mentre, el parc eòlic va reduir l’any passat al seva producció en un 40%. Es va passar de 3.600 Mwh a 2.236.

Juaneda explica que els motius d’aquest descens a la producció han estat les avaries que han costat més temps i doblers del normal per l'antiguitat dels aerogeneradors així com el desgast de tota la instal·lació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00