La LlavorLa Llavor
Actualidad
La Llavor

El regadiu valencià parteix amb avantatge

El "Pacte Verd" sobre el qual pivota la política europea, i que el pla de modernització de regadius 2020-2040 se cenyisca ja als seus criteris, dona avantatge al regadiu valencià que rebrà de l'estat, enguany, 103 milions

La llavor 15/01/2022

La llavor 15/01/2022

29:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1642230887382/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La Comunitat Valenciana serà, per darrere d'Andalusia, la segona autonomia que més diners rebrà per al seu regadiu perquè "els deures estan fets". Això ha permés passar d'una quantitat molt inferior del primera estimació a eixos més de 100 milions que la situen només per darrere d'Andalusia.

Ho ha explicat en La Llavor Francisco Rodríguez Mulero, president de SEIASA, la Societat Espanyola d'Infraestructures Agràries, i ex secretari autonòmic d'Agricultura. El pla de la Generalitat contempla els tres pilars de la nova política europea. Els seus projectes, per tant, tindran més facilitat d'accés als fons europeus Next Generation. I a més és un pla consensuat amb els regants.

De fet, el divendres Rodríguez Mulero ja presentava a València alguns projectes de millora en l'aprofitament de l'aigua a la Vall d'Uixó, Elx i València. La Vall d'Uixó podrà usar aigua depurada. El projecte d'Elx és dels més ambiciosos que finançarà el govern d'Espanya i permetrà regar amb aigua depurada en un projecte impulsat amb energia 100% renovable el Camp d'Elx. I a València, l'acord permetrà modernitzar els regadius de la séquia del Xúquer, cosa que redundarà en una major qualitat de l'aigua de l'Albufera perquè arribarà més al llac.

EL REBOST

ARRÒS AMB ÀNEC I CARXOFES. NO M'HE POGUT RESISTIR.

Arròs d'ànec amb carxofes / Santi Hernández

Hui vos presente un arrosset que vos llevarà el sentit. Un arròs amb ànec i carxofes que vaig preparar divendres passat. Recorde que quan era menut normalment menjàvem la típica paella valenciana. No obstant això, ara preparem i mengem arrossos amb tota classe d'ingredients. Serà que ens estem fent majors...

Per a preparar aquest fantàstic arròs necessitarem els següents ingredients:

INGREDIENTS (per a dos persones)

125 grams d'arròs per persona

1 confit d'ànec

2 carxofes

100 g de tomaca natural triturada

Una miqueta menys de mig got d'oli

Pebre roig dolç

Sal

750 ml de caldo de verdures i pollastre

El calder o paella és preferible que tinga una grandària més bé gran (40 cm aprox.) perquè la capa d'arròs siga fina i l'arròs quede més solt. Aquesta vegada em vaig decantar per un calder d'acer tradicional. Aquests calders són els calders que requereixen d'un manteniment més acurat, però en realitat són els que millors arrossos trauen.

En primer lloc posarem mig got d'oli menys un ditet, ja que l'ànec té molt de greix que després soltarà quan el sofregim. Una vegada posat l'oli en el calder i anivellat, sofregim les carxofes.

Prèviament les netegem, els llevem les fulles sobrants i les tallem en 8 trossos cadascuna. Per a evitar que s'oxiden haurem de reservar-les en un cassó amb aigua i unes gotes de llima. Una vegada l'oli està calent, les escorrem i les sofregim. Rectifiquem de sal.

Seguidament hi afegim el confit d'ànec, al qual prèviament li haurem llevat la pell i l'haurem desfet en xicotets trossos. Li donem un parell de voltes i afegim la tomaca triturada (100 grams aprox.) i un poc de sal. Una vegada la tomaca estiga bé sofregida, hi afegirem l'arròs i una cullereta de café de pebre roig dolç. Sofregim una miqueta l'arròs conjuntament amb la resta d'ingredients. Només queda afegir-hi el caldo. Recordeu que cal posar quasi el triple de caldo que d'arròs. És convenient que el caldo ja estiga prèviament calent per a no frenar el procés de cocció i així evitar que l'arròs es desbarate.

Hi afegim uns brins de safrà infusionat o en defecte d'això una mica de colorant alimentari i rectifiquem de sal. La cocció té una duració aproximada de 18 minuts. Aquesta ha de ser alegre, almenys els 10 primers minuts. Després regularem el foc i finalment li donarem un últim colp de foc per a fer que l'arròs s'agafe una mica per a aconseguir el famós "*socarraet".

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/arroz-con-pato-y-alcachofas-no-me-pude-resistir/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad