Sociedad

L'APDA rep diverses consultes sobre la figura del delegat de protecció de dades

D'aquí una setmana entra en vigor la nova Llei de Protecció de Dades i tant les empreses com les institucions estan realitzant els treballs necessaris per adaptar-s'hi.

Reshma Punjabi / Ràdio

Andorra

La cap de l'Agència de Protecció de Dades, Reshma Punjabi, ha explicat que posen en marxa una campanya informativa per donar a conèixer a la població i a les parts implicades les novetats del text legislatiu. En les nou càpsules es parla dels drets de portabilitat, accés i oblit i les obligacions. Confessa que en les darreres setmanes els dubtes més freqüents que han rebut fan referència als delegats de protecció de dades. Depenent del tipus de tractament que en facin s'haurà de designar o no. Un cop es designi, hi haurà un termini de deu dies hàbils perquè es pugui tonificar.

Explica que aquesta figura ha de tenir coneixements de dret i també de protecció de dades. Es deixa clar que no pot participar en les polítiques de seguretat de la seva empresa per evitar un conflicte d'interessos.

Punjabi no ha volgut entrar a valorar el fet que la nova llei no permeti sancionar les administracions públiques si incompleixen la llei i les empreses puguin ser sancionades amb multes de fins a 100.000 euros. Sí que diu que es fa un pas endavant perquè hi pot haver una amonestació a les primeres.

Finalment, també s'han presentat els canvis al web de l'APDA per informar sobre la nova llei.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00