Sociedad

Els positius de Covid-19 asimptomàtics o amb símptomes lleus ja no s'hauran d'aïllar

El Govern ha aprovat un canvi important a les persones que es contagien de la malaltia

Getty Images

Andorra

A partir d'ara, el protocol serà diferent per als afectats sense simptomatologia o si aquesta és lleu. Ja no farà falta confinar-se a casa. El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que el malalt haurà de valorar l'afectació aplicant el sentit comú i valorar si acudeix al seu lloc de treball o es queda a casa. Tot i això, diu que cal prioritzar el teletreball sempre que sigui possible i que si va a treballar serà obligatori que porti la mascareta. La decisió es pren veient l'estabilització de les dades sanitàries i la baixa pressió a l'hospital.

Qui sí tingui una simptomatologia moderada i no requereixi hospitalització, Jover diu que el més recomanable és quedar-se a casa. Ja no es donarà una baixa automàtica i els que no puguin anar a treballar hauran de analitzar la baixa amb el seu metge referent.

A més, l'executiu també ha flexibilitzat les mesures en els centres sociosanitaris. Els residents només hauran de dur mascareta en espais interiors quan rebin visites o quan la situació sanitària del centre ho requereixi.

Finalment, pel que fa a les dades epidemiològiques, en la darrera setmana s'han detectat 322 nous contagis i els actius baixen a 560. S'han donat 424 altes i les defuncions es mantenen en 153. A l'hospital hi ha dos pacient a planta i no hi ha cap aula sota cap tipus de vigilància.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad