Sociedad

La policia ha fet més de 800 intervencions per violència domèstica i de gènere l'any 2021

Aquesta xifra suposa un 12,5% més respecte l'any anterior

Arxiu Agències

Andorra

Més de dos terços han estat a causa de problemes en l'àmbit domèstic, seguit de conflictes amb custòdia de menors. El cos d'ordre ha intervingut en 65 casos de violència domèstica i en 44 de violència de gènere.

El nombre d'infraccions en l'àmbit domèstic han estat 165, el que suposa un creixement del 6,5% vers el 2020. La majoria han estat per agressions físiques, seguit d'agressions psíquiques i també físiques. El departament d'Estadística destaca que per quart any consecutiu no hi ha hagut cap homicidi intencionat.

D'altra banda, la xifra de detencions per imputació d'infraccions d'àmbit domèstic s'ha situat en 85%, és a dir, una disminució del 12,5%. Més del 77% van ser homes i un 22% dones. De fet, dels 66 homes detinguts, més de la meitat se'ls va imputar un delicte de violència de gènere. El 13,6% se’ls va detenir per agredir als seus pares o mares mentre que més d'un 10% se’ls va detenir conjuntament amb les seves parelles per maltractament mutu. En el cas de les 19 dones detingudes, la majoria va ser per agressions a la seva parella.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00