Sociedad
SALARIS

L'Usd'A insisteix en augmentar els salaris un 5% anual

Ubach incideix en el progressiu empobriment de la població per reclamar la mesura que la patronal continua negant

Reunió del Consell Econòmic i social d'Andorra. / CEsteve

Andorra la Vella

L'USd'A incideix en la pèrdua de poder adquisitiu com la principal causa d'empobriment de la població.

El secretari General de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, diu que no li preocupa tant que els salaris s'equiparin a l'IPC, perquè al capdavall és una dada anual, sinó que fa anys que la societat andorrana perd diners respecte al cost de vida. És per això que no veu bé que només s'apliqui l'increment sencer de la inflació en determinats càrrecs públics; entre els quals el cap de Govern, el seu cap de gabinet, els secretaris d'estat o del poder judicial, i no es generalitzi a tothom.

El secretari general de l'USDA insisteix en l'empobriment generalitzat de la població

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668519516440/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En aquest sentit, manté el principal problema és l'empobriment generalitzat de la societat i per això insisteix en la seva proposta d'augmentar els salaris un 5% anual durant quatre anys, més la implantació de la tretzena paga.

Segons queda reflectit al pressupost de cara l'any vinent, tota l'administració general i el poder judicial tindran un augment de sou en funció del que pugi l'IPC, una xifra que no serà igual per al sector privat, amb qui l'executiu negocia un increment del 5% pels treballadors que cobrin el salari mínim. Ni patronal ni sindicats han trobat una entesa sobre quan s'haurien d'incrementar els sous dels qui superen aquest barem.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00