Sociedad
POBRESA

Càritas comença a atendre famílies amb renda estable que no arriben a final de mes

L'increment del cost de la vida està suposant l'empobriment d'algunes famílies i demanen ajuda a les ONG

Marta Roma de Càritas (e), Francesca Ros de la Fundació Crèdit Andorrà i Carine Leclerc de Creu Roja, durant la presentació del balanç de donacions.

Andorra la Vella

Càritas reconeix que comencen a atendre famílies amb una renda estable perquè no arriben a final de mes.

L'increment del cost de la vida està suposant una disminució de la renda de les persones i, segons explica la coordinadora de l'ONG, Txiqui Bruna, han detectat que aquesta situació suposa "l'empobriment d'algunes famílies", fins al punt d'afectar les necessitats bàsiques. Això, diu, està ocasionant que nuclis familiars estables, sense una problemàtica social, que tenen feina i ingressos, els costa cada cop més arribar a final de mes. En aquest sentit, apunta que han de començar a retallar despeses i, fins i tot, sol·liciten informació per accedir a les prestacions socials.

Aquestes declaracions les ha fet en el marc del balanç de les donacions que ha fet la Fundació Crèdit Andorrà al Banc d'Aliments de Càritas Andorrana i a la botiga solidària de Creu Roja. En el cas del primer, l'aportació ha estat de 2 tones de productes alimentaris i d'higiene i 3,2 tones, al segon.

A l’aportació de productes al Banc d’Aliments s’hi ha d’afegir el finançament, per un import superior a 13.000 euros, de vals de compra de productes frescos als supermercats. En global, 30.000 euros d’ajuda a les famílies amb pocs recursos per cobrir les primeres necessitats.

La coordinadora social de Creu Roja, Carine Leclerc explica que les donacions han permès ajudat 150 famílies, el què equival a unes 300 persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00