Economía y negocios
INFLACIÓ

L'IPC del febrer s'enfila fins el 7,5% per l'augment dels aliments

Baixa la xifra d'aturats fins a 395 persones, segons dades del departament d'Estadística

L'augment dels preus de verdures, fruites i llegums enfilen l'IPC fins el 7,5% al febrer. / LUIS TEJIDO (EFE)

L'IPC del febrer s'enfila fins el 7,5%, tres dècimes més que al gener i un 3,4% per sobre del registrat el mateix mes de l'any anterior.

L'augment ve provocat per l'increment de preus dels aliments i les begudes de fins el 15,7% a causa de la pujada de llegums i verdures i, en menor mesura, la llet, el formatge i els ous.

Pel que fa a la inflació subjacent (la que no contempla els carburants), se situa en el 5,8%.

Aturats

El mes de febrer es va tancar amb un total de 395 persones a l'atur, una xifra que suposa una davallada del 3,4% respecte del mes anterior, i un 4,1% menys que el mateix mes de l'any anterior, quan hi havia 412 persones parades, segons el departament d'Estadística.

Pel que fa al nombre de demandants que busquen una millora laboral cal destacar que a final de mes eren 298 persones, un 0,3% per sota del mes anterior i un 32% menys respecte al febrer del 2022.

El nombre total de llocs de treball oferts és de 1.127, amb una variació mensual negativa del 9%. Cal destacar que dels 395 demandants en recerca d'un lloc de treball un 25,8% són empleats administratius; un 21,5%, treballadors no qualificats i un 16,5% treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00